Helgemoro:Elegante nettspill - helt gratis!

På nettstedet Excite kan du velge mellom et stort antall brettspill, kortspill, arkadespill o.l., som du kan spille mot andre spillere på nettet. Det elegante med disse spillene, er at du ikke trenger å installere noen ting som helst. Har du Java i nettleseren din, er det er bare å sette i gang!

Spillmenyen: Når du klikker på en link, går du inn i et "spillrom" laget i Java. Dette skjermbildet ble tatt kl. 10 om formiddagen, og da var det 3032 spillere tilstede!
Spillmenyen: Når du klikker på en link, går du inn i et "spillrom" laget i Java. Dette skjermbildet ble tatt kl. 10 om formiddagen, og da var det 3032 spillere tilstede! Vis mer

Helgemoro:
Elegante nettspill - helt gratis!

  1. Skjermbilde: Backgammon
  2. Skjermbilde: Spillrommet
  3. Skjermbilde: Bridge

Vi har prøvekjørt spillene på Excite en periode, og vi er svært imponert. for det første er de tekniske løsningene gode og stabile. For det andre møter du til enhver tid på døgnet mange andre spillere som er klar for et slag Backgammon, Spar dame, sjakk, bridge eller et av de andre spillene du kan velge blant.

Så enkelt er det

Etter at du har registert deg som bruker, er det bare å klikke på det spillet du ønsker. Siden det er så mange brukere, har hvert spill et "spillrom" med tilgjengelige "bord". I spillrommet kan du også prate med andre brukere via tekstmeldinger (eng. chat).

Når du er klar til å spille, kan du enten sette opp et spill på et ledig bord, eller "sette deg ned" ved et bord med tilgjengelig plass. Du kan også spille mot datamaskinen hvis du vil det.

Spillene krever ikke at du installerer noe på PCen. All programkode er laget i Java. Dette gjør at det går litt tid å starte spillene/gå inn i spillerom den første gangen. Men neste gang går det mye raskere siden mye av koden ligger i mellomlageret (cache) på PCen.

Tusenvis av motspillere - alltid

Når dette skrives, er klokken 5 over 10 på en fredag, og akkurat nå er det minst 3.000 spillere som bekjeftiger seg med spillene. I går kveld var det minst dobbelt så mange. I tillegg til å spille, er det også mange som benytter anledningen til å slå av en prat, men vi er ikke spesielt imponert over nivået på den samtalen vi fulgte i morges. Her var det mye beskyldninger om fusk og annet tull. Kanskje dette er bedre i bridge-rommet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lærerikt

Når du begynner å spille, får du en rating på 1500 poeng. Denne ratingen vil justeres etter hvert som du taper eller vinner spill. På denne måten kan du hele tiden vurdere dine motstanderes ferdigheter, og innrette deg deretter. Du kan hele tiden se hvem som befinner seg i et spillerom, og hvilken rating vedkommende har.

Hvis du ikke er spesielt flink til å spille Sjakk, Bridge eller Spar dame, kan du i første omgang gå inn som tilskuer i pågående spill. I kortspill kan du også velge hvilken hånd du vil følge med. Med utgangspunkt i ratingen, kan du da velge spesielt flinke spillere, og følge deres spillestil. Noen spill er ikke åpen for tilskuere, det er opp til den som deler (starter spillet) å velge dette.

Krever registrering

For å bruke spillene, må du registrere deg som bruker av Excite. Dette er selvsagt helt gratis, og når du er registert, får du også tilgang til en rekke andre tjenester som skreddersydde nyheter og epost-adresse hos Excite.

Klikk her for å gå til Excite Games