Helgemoro:Alone in the Dark for fjerde gang

De fleste husker vel den populære Alone in the Dark-serien fra første halvdel av nittitallet. De tre spillene var inspirasjonen til Resident Evil 1 og 2 på Playstation og flere andre spill. Nå vil utvikleren Darkworks ta tilbake kronen og er i gang med del fire av eventyret.

Det første Alone in the Dark-spillet regnes som en klassiker, kraftig inspirert av novellene til H.P. Lovecraft. De to oppfølgerne var av noe lavere kvalitet, men fremdeles bra spill, som i sin tid solgte veldig bra. Gjennomgangstemaet er eventyrene til privatetterforskeren Edward Carnby, hvis saker har en tendens til å involvere det overnaturlige. Spillene kombinerer action og eventyr med tunge gåter blandet med skyting på zombier og andre monstre. Den meget populære Resident Evil-serien, kjent for eiere av både PlayStation og PC, hentet betydelige mengder av inspirasjonen fra Alone in the Dark. Blant annet er tredjepersons-spillestilen praktisk talt identisk, med polygonale figurer og skiftende kameravinkler.

Edward er tilbake

Helgemoro:Alone in the Dark for fjerde gang

Det har gått noen år siden del tre av spillet kom på markedet, og i lengre tid har ingen regnet med enda en oppfølger. Men nå er det offisielt: Alone in the Dark 4 er under utvikling. Med en ny 3D-motor som benytter siste års innovasjoner i grafikk-teknologien, og en historie som tar oss med til en øy et sted utenfor kysten av California, er spillet forhåpentligvis en suksess. Igjen befinner vi oss i skoene til Edward Carnby, men i løpet av spillet vil du ha muligheten til å kontrollere andre personer også.

Utviklerne presiserer at spillet vil fokusere mer på action enn forgjengerne, mens gåte-løsning delen skal dempes noe ned. Samtidig prøver de å fri til fansen av det første og mest populære av spillene, ved å fremheve den skumle stremningen. Darkworks presiserer faktisk at spillet er mer en remake av originalen enn en fullverdig etterfølger, selv om historien er helt ny.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helgemoro:Alone in the Dark for fjerde gang

Darkworks håper at Alone in the Dark 4 vil utkonkurrere andre spill i samme sjanger, og satser derfor på å levere en total opplevelse som spilleren ikke vil glemme med det første.

Det er ikke bare PC-eiere som vil ta del i denne opplevelsen. Det utvikles også for Dreamcast, PlayStation og muligens Nintendo 64. Forhåpentligvis vil Darkworks utnytte de overlegne mulighetene PCen har i forhold til konsollene, og produsere et eventyr utenom det vanlige.

Ingen utgivelsesdato er fastsatt foreløpig, men en gang i løpet av år 2000 er et sannsynlig anslag.