Helgemoro: Microsoft med nytt spillutstyr

STOCKHOLM (DinSide Data): Vi har sett høstens nyheter på spillfronten. Microsoft kommer med både spill og utstyr som ratt og gamepads. Her er det mye spennende!

Selv om mange kritiserer giganten Microsoft for deres operativsystemer, nyter de forholdsvis stor respekt når det gjelder spill og spillutstyr. Deres joysticker og gamepads har alltid vært solide og funksjonelle, og det var hyggelig å se at de nye produktene følger den samme linjen.

Dual Strike

SideWinder Dual Strike
SideWinder Dual Strike Vis mer

Vi så på tre gamepads og ett ratt, som alle kommer til Norge i oktober. Den første, og mest interessante gamepaden heter SideWinder Dual Strike. Den er spesielt designet for førstepersons-spill som Quake III, Half-Life og Unreal. Det er en tradisjon at i den type spill bruker man en kombinasjon av mus og tastatur for å kontrollere hovedpersonen. Flere maskinvareprodusenter har forsøkt å bygge kontroller som kombinerte nøyaktigheten av mus og tastatur-opplegget, med den komfortable følelsen av en gamepad. Dessverre har de aller fleste av disse prosjektene vært mislykket.

Dual Strike er imidlertid et helt nytt konsept, og denne gangen skal det fungere. I korthet betyr det at den ene delen av gamepaden er bevegelig og skal simulere musbevegelsene, og på den andre delen ligger retningsknappene, som erstatter tastaturet. Selvfølgelig er det en rekke programmerbare tilleggsknapper for allverdens funksjoner. Du kan altså styre hovedpersonens bevegelser på en meget detaljert måte uten å måtte sitte bøyd foran tastaturet og musa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere gamepads

Sidewinder Gamepad Pro
Sidewinder Gamepad Pro Vis mer

Dual Strike var ikke den eneste nyheten vi fikk sett. En annen gamepad vi likte heter SideWinder Gamepad Pro, og er en videreføring av de opprinnelige SideWinder-padene. Likevel er designet helt nytt og ergonomisk. Det mest interessante er inklusjonen av en digital retningspad, som kan vris i alle retninger, i motsetning til de vanlige åtte. Dette er en meget praktisk løsning for mange typer spill. Retningspaden kan også brukes på den gamle analoge måten.

Microsoft viste også frem en enkel gamepad som kommer på markedet senere neste år. Den kombinerer lav pris med solid design og praktiske funksjoner.

Ratt og pedaler

Precision Racing Wheel
Precision Racing Wheel Vis mer

For kjøreentusiastene slipper selskapet en ny versjon av rattet Precision Racing Wheel, som er praktisk talt likt det gamle Force Feedback-rattet, men uten feedback-funksjonen. Derimot benytter rattet seg av USB-tilkoblingen. Dette er også tilfellet med alle de andre produktene vi fikk sett; ingen av dem støttet den gamle spillport-tilkoblingen.

Vi gleder oss særlig til å teste Dual Strike-paden - slike kontroller har ikke fungert før, og vi er skeptiske.

Prisen for Dual Strike-paden er kr 489,-. SideWinder Pro koster kr 359,-, og rattet koster kr 699,-.