Hele PC-en din på denne?

Hele PC-en din på denne?

Smart klone-løsning fra Iomega.

Publisert
Sist oppdatert

Har det hendt at du har sittet på jobben, skolen eller et annet sted borte fra heimen, og skulle absolutt hatt tilgang til programmene og filene som du har liggende på hjemme-PCen? Hvis du nikker nå, er du i målgruppen for en ganske så innovativ løsning fra Iomega.

V.Clone er navnet, og er i praksis et program som lar deg ta kopi av Windows-installasjonen din, inkludert alle programmer, innstillinger og brukerfiler til en ekstern harddisk. På den måten har du laget en sikkerhetskopi av alt, men det er ikke det som er det oppsiktsvekkende med denne løsningen. Det er nemlig at du kan bruke sikkerhetskopien aktivt andre steder!

Når du putter disken inn i USB-porten på en annen PC, får du nemlig muligheten til å kjøre hjemme-PC-en din virtuelt, i et programvindu!

Her kjøres en virtuell klone av kontor-PC-en i et vindu på hjemme-PC-en.
Her kjøres en virtuell klone av kontor-PC-en i et vindu på hjemme-PC-en. Vis mer


Nesten som originalen

Du kan maksimere programvinduet, og da vil du få samme følelelsen som om du satt på original-PC-en. I hvert fall nesten. Ytelsesmessig vil den nok ikke være like god, siden dette er en virtuell kopi som kjøres på virtuell maskinvare. Det høres kanskje avansert ut, men bruken skal være veldig enkel, i følge Iomega.

V.Clone skal være enkel å sette opp.
V.Clone skal være enkel å sette opp. Vis mer


Når du er ferdig med arbeidet, kan du plugge disken fra PC-en du har jobbet på, dra tilbake til original-PCen, og plugge disken tilbake i denne. Deretter kan du overføre alle endringene siden sist, som nye og endrede filer eller nye programmer du kan ha installert. Også dette skal være gjort ved hjelp av få klikk, lover Iomega.

Videoen under viser hvordan løsningen fungerer:


Nytt bruksområde

– Dette er første gangen virtualisering er enkelt å bruke og fremdeles medfører store fordeler for både forbrukere og små bedrifter. Med v.Clone kan brukere ha med seg PC-en i lommen og ha tilgang på alt innhold fra de fleste PC-er. Det eneste som kreves er en bærbar harddisk fra Iomega, sier Magnus Erlandsson, Regional Manager Nordic hos Iomega.

Med seg på denne løsningen har Iomega fått med seg selskapet VMWare, en av de store aktørene innenfor virtualisering. DinSide Data har omtalt virtualiseringsløsningene deres tidligere, sist gang i en artikkel om hvordan du kunne installere Windows 7 i en virtuell PC.

V.Clone skal være tilgjengelig som nedlasting dersom du allerede eier en Iomega-harddisk allerede i slutten av januar. Senere i år kommer Iomega til å selge eksterne harddisker med løsningen allerede på plass, forteller selskapet i en pressemelding.

For mer informasjon, se denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer