Lukket ser det ut som et vanlig skap. Åpent er det en komplett arbeidsplass. Foto: Torvald Kvamme
Lukket ser det ut som et vanlig skap. Åpent er det en komplett arbeidsplass. Foto: Torvald KvammeVis mer

Hele hjemmekontoret på en halv kvadratmeter!

Synes du PCen skjemmer stuen med ledninger og den samme grå fargen på alle boksene? Da kan løsningen være å pakke inn utysket i et lekkert skap som bruker minimalt med gulvplass, og som kun gjør PC og skriver synlig ved bruk.

Estetiske hensyn vil garantert bli viktigere og viktigere etter hvert som PCene også inntar stuene i de tusen hjem, og da vil det også oppstå et marked for denne typen produkter. Dette møbelet produseres av firmaet Trojan Furnitures as, og leveres i en rekke forskjellige farger og utførelser.

Dette møbelet selges med tanke på estetiske hensyn hjemme, og tar utgangspunkt i at PCen vil forbli innkapslet i stygge bokser. Toshiba tror derimot at løsningen ligger i å gjøre selve PCene vakrere. Sjekk artikkelen Lekkert fra Toshiba hvis du vil se bilder av disse PCene.

God strømløsning

Et problem vi enda ikke er kvitt når det gjelder plassering av PCen er alle ledningene. Spagettiklysen bak er både i veien ved rengjøring, og er i tillegg ikke spesielt pene. Møbelet fra Trojan Furnitures har løst dette ved å legge opp fem stikkontakter inne i selve skapet, og en ledning ut som plugges i veggen.

Hjemme-PCene kommer

Mange hevder også at 1999 vil bli hjemme-PCenes år fordi det vil bli lansert tilbud til store grupper (blant annet LO-medlemmer) med kraftige rabatter på PCene og gunstige finaniseringsordninger. Både Compaq og Microsoft har disse planene klare.

Daglig leder i Trojan Furniture as opplyser til DinSide at firmaet satser på salg gjennom gjennom slike avtaler, men har foreløpig ikke helt eksakte detaljer om hvordan det vil foregå. Det som i alle fall er sikkert, er dette møbelet er et betydelig bedre alternativ enn grå kjedelige bokser med en spagettiklyse bak som blikkfang i stuen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hva med ergonomien?

Anbefalingen fra fysioterapeuter er at arbeidsplasser med tastatur og mus skal ha god underarmsstøtte. Møbelet fra Trojanske møbler mangler dette, og bør derfor ikke brukes hvis du planlegger å bruke denne PCen som din viktigste arbeidsplass.

For litt ettermiddagsarbeid en gang i blant vil vi imidlertid anta at det ikke er skadelig å sitte slik. Det er også mulig å få kjøpt underarmstøtter som kan påmonteres et bord og svinges ut etter behov, og det er kanskje det tryggeste uansett hvor mye du skal jobbe foran PCen.

Litt i dyreste laget?

Disse skapene koster mellom 9.600 og 11.300 avhengig av hvilken farge og utførelse du velger. Det spørs om ikke dette er i meste laget for vanlige familiebudsjetter. Du kan oppnå rabatt hvis du faller inn under gruppetilbudet som gis til LO-medlemmer.

Ønsker du mer opplysninger, kan du ta kontakt med Trojan Furniture as på tlf. 22 14 02 10.