Heftig action på E3

Los Angeles (DinSide Data): Årets E3-messe er full av rå actionspill som overgår alt vi tidligere har sett. Blant de mest spennende titlene er nye Doom- og Unreal-spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La oss gå rett på sak: Den kanskje aller mest etterlengtede tittelen av alle som blir vist på E3-messen er Doom III, oppfølgeren til et av historiens mest legendariske dataspill. Dessverre – id Software viste ikke like mye av spillet som vi hadde ønsket, men det vi fikk se er i alle fall ekstremt imponerende. Id satser først og fremst på stemning og historie – flerspillerdelen av Doom III er nedprioritert, i stedet velger utviklerne å skape en levende, fascinerende og skremmende verden vi aldri har sett maken til. Det er meningen at du skal bli livredd når du spiller Doom III. Det tror vi de får til.

image: Heftig action på E3

Det mest spennende aspektet av Doom III er grafikken. John Carmack har laget nok en grafikkmotor, og det ser rett og slett helt utrolig ut. Lyseffektene, animasjonene og teksturene er på et nivå vi aldri har sett før, og vi har sett ganske mye. Spesielt de fullstendig dynamiske lysene gjorde stort inntrykk. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor bra Doom III ser ut, og heller ikke skjermbilder klarer å gjengi den fantastiske atmosfæren i spillet. Det må rett og slett sees og oppleves. Vi har stor tro på at id Software klarer å leve opp til forventningene, og levere et spill som vil bli like stort som originalen. Doom III skal etter planen komme i butikkene på begynnelsen av neste år, og vi anbefaler alle actionentusiastene å begynne å spare til et nytt grafikkort allerede i dag.

Uvirkelig

image: Heftig action på E3
image: Heftig action på E3

Konkurrentene til id Software sover imidlertid ikke, og vi fikk se to nye Unreal-spill som snart kommer til en PC nær deg. Unreal II og Unreal Tournament 2003 er på vei, også her med ny grafikkmotor og mange gode ideer. Vi fikk dessverre ikke tid til å se på spillene lenge nok, men våre inntrykk er svært positive. Grafikkmotoren er blitt betraktelig forbedret, selv om den grafiske kvaliteten ikke er helt på høyde med Doom III. Spesielt Unreal Tournament 2003 ser meget lovende ut, med mange nye våpen, flotte brett og helt nye personligheter.

Vi lever fremdeles

Monolith, selskapet bak et av våre favorittspill, No One Lives Forever, er også snart klar med oppfølgeren. Etter en samtale med utviklerne fikk vi vite at spillets heltinne Cate Archer nok en gang må kjempe mot den onde terrorgruppen H.A.R.M. Spillet vil ta oss til nye steder, og vi fikk blant annet se et Sibir-brett som så riktig så kaldt ut. Vi merket at den kunstige intelligensen har gjennomgått en kraftig forbedring, og soldatene vi slåss mot reagerte meget realistisk på vår oppførsel – rømte hvis de var uten våpen, hentet forsterkninger, og ble de skadet prøvde de å gjemme seg unna. Cate tar i bruk flere nye gadgets, og kan også kaste bananskall på bakken som fiendene kanskje sklir på. Fantastisk!

image: Heftig action på E3

Grafikken i NOLF 2 er absolutt bedre enn hos forgjengeren, og spillet bruker den nye Jupiter-teknologien til Monolith. Vi likte det visuelle i spillet, men det er klart at utviklerne ligger litt bak guruene i id Software. Styrken til NOLF-spillene er imidlertid først og fremst humoren og den involverende historien, og Monolith-gutta lovte oss mer av dette. Vi gleder oss enormt, og spillet skal være klart allerede til høsten.

På stedet hvil

image: Heftig action på E3

Det spørs hvorvidt dette spillet er interessant for det norske publikum, men etter å ha sett personer i full kamuflasje paraderende over hele messen i hele dag, samt kikket på militære kjøretøyer parkert utenfor messen, må vi bare nevne at den amerikanske hæren har nå laget et spill som heter America’s Army, og som skal gi oss sivilister innsikt i hvordan det er å delta i en ekte krig, takket være Unreal-motoren. Spillet ser faktisk ganske spennende ut, og tilbyr i alle fall en ny type opplevelse.

Andre nyheter

Vi har også fått med oss mange interessante annonseringer i løpet av vår første dag på E3. Det er blant annet nå offisielt at en oppfølger til Max Payne er under utvikling, og skal komme i butikkene til neste år. En utvidelse til fjorårets Return to Castle Wolfenstein er også på vei, det samme er en ny tilleggspakke til Mechwarrior 4 som heter Mercenaries, og Novalogic jobber for tiden med et nytt Delta Force-spill, som heter Black Hawk Down og omhandler Somalia-konflikten i 1993.