Headweb tilbyr flere nye filmer som kan leies direkte i nettleseren.
Headweb tilbyr flere nye filmer som kan leies direkte i nettleseren.Vis mer

Headweb - filmleie i nettleseren

Lei eller kjøp film og se den på Windows, Mac, Linux og PlayStation 3.

I dag lanseres Headweb i Norge; en svensk nettjeneste som tilbyr leiefilm og kjøpefilm direkte i nettleseren.

Ved lansering har Headweb over 2.000 filmer tilgjengelig; også de nyeste filmene du finner i den lokale videosjappa, som for eksempel The Hangover, Oscar-nominerte Disctrict 9 og Transformers 2.

Vi har allerede testet tjenesten, og førsteinntrykket er svært solid – bedre enn Voddler som vi testet forleden dag, men som dog kunne skilte med en del gratis filmer.

Nettsidene til Headweb er brukervennlige og lar deg finne frem til ønsket film enten ved å søke, eller bruke en av de mange listene over nye filmer, bestselgere, de med høyest karakter etc.; også innenfor hver sjanger. I tillegg er det mulig å klikke på skuespillernavn for å se alle filmene vedkommende spiller i.

For hver film har du også mulighet for å se traileren, eller de 10 første minuttene av filmen uten å betale. Det er kjekt siden du også får sjekket om nettlinja di er rask nok. Vi har målt overføringsraten til å variere mellom 150-250kB/s, som betyr at en film på 2 timer opptar et sted mellom 1GB og 2GB.

Headweb - filmleie i nettleseren


Prisene varierer, men stort sett er det snakk om 29,- eller 39,- for en leiefilm. Når du har leid en film, kan du se den ubegrenset i 24 timer fra du trykker play første gang; altså på samme måte som på den amerikanske versjonen av iTunes Music Store.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik får du amerikansk iTunes

Brenn filmer på DVD

Enkelte filmer tilbys også som DRM-frie (men vannmerkede) nedlastingsversjoner der prisene ligger på 60-90 kroner, og via programvaren du kan laste ned, kan du også brenne disse filmene direkte på DVD og putte i DVD-spilleren. Enkelte filmer finnes også i HD-versjon.

Dog er ikke alle filmer tilgjengelige for nordmenn, men heldigvis er dette tydelig merket. Headwebs nettsider gir også nødvendig informasjon dersom det for eksempel ikke finnes norske undertekster på en film, eller dersom en film ikke er kompatibel med PlayStation 3 eller Linux (dette fordi enkelte filmer bruker Silverlight i stedet for Flash).

For nettopp dette er noe av det ekstra kjekke med Headweb - peker du PlayStation 3-nettleseren til Headwebs sider og logger inn, kan du se filmer uten å bruke PC-en i det hele tatt. Det finnes også en egen Headweb-app til mediesenteret Plex.

Headweb - filmleie i nettleseren


Under avspillingen kan du justere ned videokvaliteten dersom du opplever hakking, velge undertekster (og størrelse på tekten), samt justere volumet. I tillegg er det mulig å spole ved å dra i tidslinjen, og dette skjer ganske umiddelbart med lastetider som stort sett ligger på noen tideler (testet på en 12Mbit ADSL-linje).

Tjen poeng

Er budsjettet skralt om dagen, kan du tjene poeng som kan brukes for å leie/kjøpe filmer. Dette kan du gjøre på flere måter - enten ved å seede en film du har lastet ned (Headweb bruker altså BitTorrent-teknologi, å seede betyr at du lar andre brukere laste ned fra deg), gi karakterer til filmer eller poste en kommentar relatert til filmen.

Slik får du fart på BitTorrent

Du tjener 1 øre pr 10MB du laster opp, 5 øre pr karakter du gir og 50 øre dersom du poster en kommentar under en film. Poengene kan først brukes når du har tjent 50 kroner. Du kan også tjene poeng ved å verve andre - du får 10 kroner til gode pr medlem du verver og 20 kroner når de utfører sitt første kjøp.

Betaling ellers skjer enten via kredittkort, SMS eller forhåndsbetalte kort. Du kan fylle opp saldoen din hos Headweb mot en bonus, der du får 15 kroner ekstra om du fyller på 300 kroner, 50 kroner ekstra om du fyller på 500 og 150 kroner ekstra om du svir av en høvding.

Ta vare på favorittene

Når du er logget inn på Headweb (støtter også Facebook Connect), har du også en egen watchlist der du kjapt kan legge til filmer du har lyst til å se ved anledning. Når du bestemmer deg for å leie eller kjøpe en film, klikker du bare på kjøp-knappen for å legge den i handlekurven. Headweb er også så greie (?) at de kan ta vare på Visakortnummeret ditt slik at du slipper å taste inn det hver gang.

Så langt virker Headweb å fungere svært bra - nettsidene er brukervennlige og godt strukturerte, det var ikke noe problem med betaling og videokvaliteten bør være tilstrekkelig for de fleste som ikke MÅ ha Blu-Ray-kvalitet.

Har du lyst til å leie film i kveld, er med andre ord Headweb et godt alternativ til den lokale DVD-sjappa.

Du trenger ikke en gang å ta på deg jakka.

Samleside: film

Bli fan av DinSide - vinn Headweb-gratiskoder

Vi har godsnakket litt med Headweb-gjengen og blitt lovet 50 gratiskoder á en leiefilm. De loddes ut blant alle som blir fan av DinSides Facebook-sider i løpet av dagen.