HDMI og eget materiale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei datadoktor!

Leser med interesse div. artikler på "Din side" og håper du kan avsette litt tid og eventuelt kommentere denne korrespondansen med [email protected] Enten er jeg på bærtur eller så er support hos Sony det...

Saken er den at jeg vurderer å anskaffe en bærbar pc for oppkobling mot en forrige generasjon Sony Bravia 32-tommer som i tillegg til HDMI har komponentvideo og S-video som mulige tilkoblingsmuligheter. Primært for egne digitale bilder / slideshow.

Spørsmålene er:

 • Hva har HDCP med HDMI og den bruken jeg er ute etter å gjøre?
  gjelder ikke det kopisperre på musikk/film)
 • Har du noen kjennskap til overgang VGA-komponentvideo?
  (Finnes vel som ren kabelovergang eller som egen konverter)
  Er dette ventuelt verdt å vurdre?

På forhånd takk for svar, hadde vært moro det!-)

Mvh Arnfinn

Datadoktoren svarer

Hei

 • HDCP på en HDMI-utgang sørger for å sperre signalet eller vise det analogt i redusert oppløsning ved avspilling av høyoppløselig kopibeskyttet kildemateriale fra f.eks. en HD-DVD eller Blu-ray spiller.

  Egne digitale bilder eller slideshow vil ikke bli påvirket av dette. Bare innhold som er satt opp med ICT (Image Constraint Token) vil trigge denne funksjonen. Vanlig PC-innhold er jo ikke det.

 • Overgang fra VGA til komponentvideo finnes ikke, det må i så fall konverteres i en aktiv boks. En dyr og dårlig løsning...

  En bærbar med DVI kan kobles til en skjerm med HDMI ved hjelp av en overgangsledning/plugg. Det er langt bedre og billigere.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!