HDMI og eget materiale

Hei datadoktor!

Leser med interesse div. artikler på "Din side" og håper du kan avsette litt tid og eventuelt kommentere denne korrespondansen med support@sony.no. Enten er jeg på bærtur eller så er support hos Sony det...

Saken er den at jeg vurderer å anskaffe en bærbar pc for oppkobling mot en forrige generasjon Sony Bravia 32-tommer som i tillegg til HDMI har komponentvideo og S-video som mulige tilkoblingsmuligheter. Primært for egne digitale bilder / slideshow.

Spørsmålene er:

 • Hva har HDCP med HDMI og den bruken jeg er ute etter å gjøre?
  gjelder ikke det kopisperre på musikk/film)
 • Har du noen kjennskap til overgang VGA-komponentvideo?
  (Finnes vel som ren kabelovergang eller som egen konverter)
  Er dette ventuelt verdt å vurdre?

På forhånd takk for svar, hadde vært moro det!-)

Mvh Arnfinn

Datadoktoren svarer

Hei

 • HDCP på en HDMI-utgang sørger for å sperre signalet eller vise det analogt i redusert oppløsning ved avspilling av høyoppløselig kopibeskyttet kildemateriale fra f.eks. en HD-DVD eller Blu-ray spiller.

  Egne digitale bilder eller slideshow vil ikke bli påvirket av dette. Bare innhold som er satt opp med ICT (Image Constraint Token) vil trigge denne funksjonen. Vanlig PC-innhold er jo ikke det.

 • Overgang fra VGA til komponentvideo finnes ikke, det må i så fall konverteres i en aktiv boks. En dyr og dårlig løsning...

  En bærbar med DVI kan kobles til en skjerm med HDMI ved hjelp av en overgangsledning/plugg. Det er langt bedre og billigere.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar