HBO Nordic kommer til Norge

Følger etter Netflix.

KLASSIKER: "The Sopranos" er kanskje den serien HBO er mest kjent for. Nå kommer kanalen til Norge og Norden. Foto: All Over Press
KLASSIKER: "The Sopranos" er kanskje den serien HBO er mest kjent for. Nå kommer kanalen til Norge og Norden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem skulle trodd at en ganske anonym dag som onsdag 15. august skulle bli datoen da amerikanske TV-giganter begynte å kjempe om norske og nordiske TV-seeres gunst?

Tidligere i dag ble det kjent at strømmingstjenesten Netflix kommer til Norge og Norden i løpet av 2012, og onsdag kveld blir det via Hollywood Reporter klart at også en annen amerikansk kjempe, HBO, lanserer et eksklusivt nordisk TV-tilbud i løpet av høsten.

Avtalen på plass

HBO, som blant annet har produsert kritikerroste TV-serier som "The Sopranos", "Six Feet Under", "Boardwalk Empire", "Game of Thrones", "The Wire" og "True Blood", er foreløpig ganske ordknappe når det kommer til detaljene, men tilbudet beskrives som et "flermedialt samarbeid for distribusjon av video". Navnet vil bli HBO Nordic.

Hvorvidt dette blir en ren strømmingstjeneste, eller om HBO Nordic også vil bli tilbudt over for eksempel kabel-TV-nettet, vites ikke.

Det Time Warner-eide selskapet har inngått en avtale med det som skal være en svensk TV-veteran - Peter Ekelund -, og hans selskap Parsifal International. Selskapet vil distribuere HBO Nordic i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Ifølge Hollywood Reporter vil Time Warner presentere flere detaljer rundt det nye TV-tilbudet i Sverige "i slutten av august".

Strømming av innhold?

Parsifal har allerede spesialisert seg på distribusjon av nye medieformater i Europa, og ser fram til å få HBO i porteføljen.

- Det nordiske TV-markedet inneholder et enormt vekstpotensiale for nye og innovative tjenester, som tar hensyn til at forbrukernes endring av TV-vaner nå strekker seg over flere skjermer, sier Peter Ekelund hos Parsifal.

Dette synes som mer enn et hint om at HBO Nordic på en eller annen måte vil involvere strømming, eller i det minste vil levere TV-innhold som ikke er låst til én enhet.

PS: HBO lanserte for to år siden strømmingstjenesten HBO Go, som gjør det mulig for abonnenter å se en rekke av HBOs klassikere via smartmobiler, nettbrett og liknende.

Og dermed er det altså duket for ordentlig innholdskrig også her til lands. Det kan bety svært gode tider for oss TV-tittere - nesten uansett hvilket medie du velger å bruke tjenestene på.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer