HBO Nordic har fått mye kritikk siden lanseringen, men nå tar selskapet grep. Foto: HBO Nordic
HBO Nordic har fått mye kritikk siden lanseringen, men nå tar selskapet grep. Foto: HBO Nordic Vis mer

HBO dropper bindingstiden

79 kroner i måneden og du kan si opp når som helst.

Publisert
Sist oppdatert

Etter mye bråk rundt abonnement og bindingstid, gjør streamingstjenesten HBO Nordic helomvending.

I stedet for å tilby månedsabonnement til 129 kroner, eller et tolvmånedersabonnement for 79 kroner per måned, tar de førstnevnte bort og fjerner bindingstiden på sistnevnte.

"Ett produkt, én pris", skriver selskapet i en melding på Facebook.

Det betyr at HBO Nordic kun vil koste 79 kroner i måneden, akkurat som det gjør hos konkurrentene Netflix og Viaplay. Og du kan si opp når du vil uten å måtte betale bruddgebyr.

– Hvorfor fjerner dere bindingen nå?

– Vi vil gjøre det enklere for abonnentene ved å kun fokusere på en pris uten bindingstid. Samtidig blir vår kommunikasjonsoppgave enklere. I tillegg har prispunktet på 79 kroner uten bindingstid i større grad blitt en etablert standard i markedet, forteller Rune Espedalen, som er ansvarlig for distribusjon og markedsføring av HBO Nordic i Norge til DinSide.

De nye vilkårene gjelder for alle fra og med nå.

Trøblete start

HBOs inntog på det nordiske markedet har vært alt annet enn smertefri. Abonnementstilbudet har det vært spesielt turbulent rundt.

Amerikanerne krevde først at nordmenn bandt seg for ett år, noe Forbrukerombudet mente brøt norsk lov, så HBO snudde. Men så ble det nytt bråk rundt bruddgebyrene streamingtjenesten krevde.

– Hvor stor innvirkning tror dere bindingstiden har hatt på kunder?

– Vi har hele tiden hatt to prisalternativer – ett med binding og ett uten. Vi har nok gått glipp av noen abonnenter på bakgrunn av den prisstrukturen og bindingstiden, men det har vært et bevisst valg i likhet med valget vi nå tar om å fokusere på enkelhet, sier Rune Espedalen til DinSide.

Hvor mange nordmenn som abonnerer på tjenesten vil Espedalen ikke si utover det at selskapet er "fornøyd med resultatene man har oppnådd i Norden og Norge så langt".

Flere forbedringer

Den tekniske løsningen til HBO Nordic har også måttet tåle kritikk, men også dette jobbes det hardt med å forbedre om dagen.

Tidligere denne uken ble iOS-appen oppdatert med en viktig funksjon: Støtte for AirPlay. Det vil si at du skal kunne streame innholdet fra iPhone og iPad over på TV-en via Apple TV.

HBO dropper bindingstiden


HBOs løsning er imidlertid ikke fullverdig. iOS-appen støtter "kun" AirPlay Mirroring, hvilket betyr at man kun speiler innholdet fra skjermen på iPhone og iPad over på Apple TV, i stedet for å faktisk streame selve videoen.

Siden dataene sendes gjennom enheten før den når Apple TV, kan dermed noe av kvaliteten gå tapt. Det gir som regel en mer hakkete opplevelse enn når videoen overføres direkte.

Vi har prøvd det ut, og med iPad mini og Apple TV 3 fungerte det helt fint så lenge det ikke var mye bevegelse i bildet. Trådløsforbindelsen kan trolig også virke inn på dette.

Vi får krysse fingrene at skikkelig AirPlay-støtte kommer på plass etter hvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer