Foto: Erik Andersen
Foto: Erik AndersenVis mer

Harddisktest på direkten

Har du lurt på hvordan vi tester harddisker? I samarbeid med Dataamatørforeningen, vil vi teste en harddisk på direkten. Alle er velkommen til å møte opp.

Den løpende testen inkluderer nå ca. 40 harddisker. Rutinene er innarbeidet og sammenligningsgrunnlaget er stort.

LES OGSÅ:

Stor interesse

Vi får likevel mange henvendelser om harddisker. Det er tydeligvis et interessant tema for mange av våre lesere.

Vi har derfor blitt bedt om å vise hvordan vi gjennomfører testen på et medlemsmøte i Dataamatørforeningen (DAF). Denne dagen vil DinSides testlab flytte inn i DAFs møtelokale. Dette møtet er åpent for alle lesere av DinSide. Hvis du er i Oslo og er interessert i harddisker, er du velkommen til å møte opp.

Testen vil utføres onsdag 5. mai klokken 18.30 i DAFs lokaler i Trondheimsveien 139E. Mer informasjon om DAF og en detaljert veibeskrivelse, finner du på DAFs nettsted.

Hvordan vi tester

Vi har allerede beskrevet hvordan vi tester harddisker i en egen artikkel tilknyttet testen. Likevel får vi mange spørsmål til testen og harddisker generelt. Nå har du anledning til å ta med deg spørsmålene og stille dem direkte på møtet. Vi vil svare på dem etter beste evne.

Godbit til test

Disken som skal testes, er ikke tidligere testet av DinSide. Resultatet av testen er derfor helt åpent. Men vi har store forhåpninger til akkurat denne disken.

Vi har nemlig fått inn Maxtor DiamondMax Plus 5120 på hele 20 GB. Det er Maxtors aller største og nyeste disk. Den spinner med hele 7200 runder pr. minutt og bør gi meget god ytelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du følger med på testen, vet du at Maxtor er det merket som totalt sett kommer best ut. Hvis vi ser bort fra de to siste ukene, har Maxtor-disker dominert testen fullstendig.

På onsdag vil vi finne ut om de har laget en verdig arvtager.

Publiseres på fredag

Hvis du ikke har anledning til å møte opp, kan du lese resultatet av testen på fredag 7. mai. Da vil testomtalen publiseres.