Harddisker med 40 GB per plate

Seagate har nettopp lansert en ny serie harddisker med den hittil høyeste datatettheten. Med denne teknologien får du en 80 GB harddisk med bare to plater.

Med den nye U-serien satser Seagate på å vinne innpass både i PC-verdenen og i markedet for nye enheter som bruker harddisker. Videospillere, TV-spill, jukebokser og annen forbrukerelektronikk er nye bruksområder for harddisker, som erstatter bånd og minnekassetter.
Vi har tidligere testet en modell i den forrige U-serien, som hadde kurant, men ikke imponerende ytelse.

Lesehastigheten har vært svært god på Seagate-disker, mens skrivehastigheten har vært mer beskjeden. Dette har bedret seg hos de siste modellene i Barracuda-serien, mens modellene i den forrige U-serien fremdeles hadde lavere ytelse enn konkurrentene.

Raskere men like stillegående

Den høye datatettheten gjør diskene enda raskere, uten å øke rotasjonshastigheten. Dermed blir de like stillegående som tidligere modeller, en klar fordel for denne type produkter.

Rotasjonshastigheten er 5400 omdreininger/minutt, og diskene har akustisk demping i form av en ”gummihanske” som demper vibrasjonene.

Flere modeller

Diskene leveres i størrelser på 20, 40, 60 og 80 GB, med bare en plate i de to minste diskene og to plater i de to største.

I tillegg kommer det en CE-serie med ytterligere støydemping, spesielt designet til forbrukerelektronikk med særlige krav til lavt støynivå. Her ligger støynivået helt nede på 27 dB, som er 3 dB lavere enn de hos andre modellene. Uansett er dette svært lave tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kommer tilbake til tester av disker i denne nye U serien så snart vi mottar testeksemplarer fra Seagate.