Harddisken er forsvunnet!

Spørsmål:

Hei,

Jeg får en feilmelding når jeg starter PCen,
"Disk boot failure". PCen finnner ikke harddisken. Har forsøkt med oppstarts_CD for å installere Windows på nytt, men uten hell.

Jeg har selvfølgelig harddisk, så PCen må ha blitt blind. Hvordan får jeg opp øynene på PCen så den ser hva som er der?
 
Håper dere kan hjelpe meg da jeg ikke får brukt maskinen i det hele tatt.
 
Mvh
Tom

Datadoktoren svarer

Hei,
 
Hvis harddisken ikke detekteres når du starter PCen, tyder det på at feilen enten ligger i maskinvaren eller PCens BIOS, ikke i operativsystemet. Det du bør gjøre er først og fremst å sjekke at IDE/SerialATAkablene sitter ordentlig på plass både i disken og i kontrolleren på hovedkortet. Sjekk også at strømkabelen til harddisken er ordentlig festet.
 
Hvis du har gjort dette og fortsatt ikke får kontakt med harddisken, bør du sjekke innstillingene i PCens BIOS. Denne kan av en eller annen grunn ha mistet informasjon om harddisken, sørg derfor for at det står Auto Detect på alle fire IDE-enheter i BIOS-innstillingene (vanligvis entrer du BIOS ved å trykke F2 eller DEL under oppstart av PCen, sjekk brukermanualene dersom dette ikke virker hos deg).
 
Hvis du fortsatt ikke får kontakt, kan det nok hende at det har oppstått en feil i maskinvaren, enten i harddisken eller disk-kontrolleren, noe som betyr at du må bytte komponenter. I verste fall er harddisken ødelagt, og dataene dine er tapt, med mindre du lar selskapet IBAS gjenopprette dataene dine - for kostbart for de fleste...

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar