Harddisk uten PC

NYHET: Med Digital Wallet tar du med deg 4 GB lagringsplass i lomma. Digital Wallet leser og skriver data helt uten hjelp av en PC, og er et funn for alle brukere av digitale kamera og musikk i MP3-format.

Digital Wallet kan vise seg å bli et kjærkomment hjelpemiddel for mange databrukere. Folk som benytter digitale kamera for å ta mange bilder mens de er på reise slipper nå å ta med seg en bærbar PC for å mellomlagre bilder. Og de som lytter mye på MP3 kan bringe med seg enorme menger musikk, ca. 65 timer i vanlig, god kvalitet.

Digital Wallet inneholder en harddisk på 4 GB og en Motorola ColdFire-prosessor. Prosessoren kjører et eget operativsystem, og den brukes ikke til annet enn å sende filer mellom harddisken og enheter som kobles til Digital Wallet.

En standard USB-port lar deg kommunisere med vanlige dataenheter som stasjonær og bærbar PC, mens du kan sette inn et tilslutningsstykke i Digital Wallet slik at den kan lese fra og skrive til små lagringsenheter som Compact Flash, SmartMedia Flash, Sony Memory Stick og Iomega Clik drive.

Bruker du for eksempel digitalt kamera, har dette gjerne et lagringskort på 8 MB. Og du skal ikke knipse mange ganger før lagringskortet er fylt opp. Da kan du altså sette det i Digital Wallet, overføre bildene, og sette kortet tilbake i kamera, hvor du tømmer det for informasjon. Så er du klar til å fortsette med fotograferingen.

Digital Wallet er ikke veldig rask. Den overfører data med en hastighet på 1,5 Mbps, noe som er ca. 1/5 av Jaz-systemet fra Iomega. Men i motsetning til Jaz kan altså Digital Wallet både lese og skrive data uten å være tilkoblet en PC.

Når Digital Wallet skal overføre data fra eller til PC, er det bare de aller siste og vanligste operativsystemene som støttes: Windows 98 og 2000 samt MacOS 8.5.

Digital Wallet kommer på markedet i USA om noen få måneder, og bebudes å koste 399 amerikanske dollar. Det vil bety en norsk pris på ca. 4.000 kroner (inkl. mva.), eller 3.200 kroner pluss frakt og moms ved direkte import. Foreløpig kjenner vi ikke til eventuelle norske importører.

Digital Wallet skal snart også komme i en 8 GB-versjon, og denne vil koste ca. 550 amerikanske dollar. Senere i 2000, vil det komme en 16 GB-versjon av Digital Wallet, men her er det ennå ikke annonsert noen pris.

Mer informasjon om Digital Wallet vil etter hvert dukke opp på hjemmesidene til [email protected], men foreløpig finner du ikke annet enn en presentasjon og en filmsnutt som reklamerer for produktet.