Har ny PC plass til grafikkversting?

Hei,
Jeg skal kjøpe en ny stasjonær pc som jeg har planer om å oppgradere flere ganger mhp minne/skjermkort/prosessor osv før
Vista, DX10 og særlig Crysis kommer neste år. Jeg har valgt meg en Dell Dimension 9200

Spørsmålet er om jeg kan bytte ut skjermkortet på denne pcen (256MB ATI Radeon® X1300 Pro PCI Express ) med det nye Geforce 8800GTX/GTS
som har støtte for DX10. Dell kunne ikke gi meg noen informasjon om hovedkortet (jeg snakket med en dame som ikke visste altfor mye), men jeg vet det har 3 PCI-spor og jeg har ikke bestilt TV-tuner eller noe annet som bruker PCI-spor.
Bekymringen min er at det nye skjermkortet bruker for mange PCI-spor/forskjellige spor fra det som er på hovedkortet eller på annen måte ikke er kompatibel (kan ikke så mye om grafikkort) og at da investeringen er litt dødfødt.

Kan dere svare på spørsmålet mitt ut ifra de opplysninger jeg har gitt?

Mvh Eivind

Datadoktoren svarer

Hei
Selve kortplassen er uproblematisk – kontakten passer, siden dette er en industristandard. Det som kan by på problemer med begge 8800-kortene og andre kraftige grafikkkort, er at de tar to plasser i bredden i forhold til andre kort. Dette skyldes kjølesystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden du ikke har bestilt noen andre kort skal ikke dette være noe problem. Det brukes ikke lenger noen andre kort i standard PCer, alle porter osv sitter på hovedkortet eller på løse braketter som monteres bak kortkontaktene der det er plass.

Det kraftigste 8800-kortet, GTX-versjonen, er både lengre enn GTS-versjonen og de aller fleste andre grafikkort. Kortet er knapt 27 cm langt fra brakett til kortende. Dermed er det en fare for at det rett og slett ikke er plass. Dette må faktisk måles eller prøves ut. Alle innvendige mål er tilgjengelig for selgerne i Dell. De må bare jobbe litt ekstra for å få tak i den.

I verste fall har du angrerett når du bestiller en PC over nett, slik du gjør i dette tilfellet. Da kan du måle tilgjengelig avstand selv, og sjekke i en databutikk hvor langt GTX-kortet er.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar