Har jeg fått virus?

Hei!

Etter at jeg installert LimeWire får jeg stadig opp meldinger på skjermen om at PCen kanskje er infisert av Blackworm-viruset, som visstnok skal slette data den 3. i hver måned. Kan dette viruset ha kommet med installasjonen? Jeg har bare lastet ned musikkfiler...

Hilsen
Tine

Datadoktoren svarer

Hei Tine,

Det er slett ikke sikkert at PCen din er infisert selv om du får melding om det. Det er en kjent sak at dersom man har fått installert spyware-programmer på PCen, kan popups med den slags beskjeder sprette opp i tide og utide. Når meldingen i tillegg sier at PCen "kanskje" er infisert, er det stor grunn til å tro at det nettopp er spyware som har skylden, og prøver å få deg til å laste ned og installere verktøy for å fjerne viruset - som i praksis kanskje er spyware det også. Og da vikler man seg inn i en ond sirkel som blir vanskeligere og vanskeligere å bryte ut av.

Når det er sagt, kan spyware være like ille og irriterende som virus, og du bør absolutt fjerne det fra PCen din. De enkleste botemidlene har vi omtalt her.

Husk også å ha et oppdatert antivirusprogram installert og kjørende på PCen din, en fersk test av noen av de mest aktuelle finner du her.

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]