Har dere full kontroll?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Spørsmål:
Datakonsernet ATI måtte i sommer stenge av sitt datasystem i flere dager pga [email protected] viruset Also Known As: I-Worm.Magistr, PE_MAGISTR.A, [email protected]

ATI har lagt ut sider på www om dette der de indikerer at viruset ikke bare sprer seg med vedlegg som åpnes, men også på andre måter via e-mail som antivirus-programmene ennå ikke har klart å takle. De sår stor tvil om dette er under kontroll hos antivirus-programmene.

Som IT-ansvarlig for 56 rotaryklubber er jeg klar over at mange norske PC-brukere har blitt infisert de siste ukene, de fleste via vedlegg som åpnes, men jeg registrerte også at en av disse sendte meg en mail med infisert vedlegg. Vedlegget ble ikke åpnet verken manuelt eller automatisk, men likevel fant (siste oppdatering av NAV) at en infisert fil ble overført til min temp-directory der den ble slettet av NAV.

Jeg vet også at det beslektede SIRCAM-viruset går mystiske veier og fikk vite av en av de systemansvarlige hos Enitel at viruset for noen dager siden uventet hadde sneket seg inn der via Port 25.

Mitt spørsmål er derfor:
Har dere full kontroll over disse virusene eller er det fortsatt uavklarte forhold som foreløpig gjør det farlig for personlige brukere å stole ubetinget på nåværende siste versjoner av de mest kjente virusprogrammene.

Vennlig hilsen
Kai Werner Østreng

Svar:

Svar:
Vi har full kontroll over dette. Se: http://ca.com/virusinfo/

Vi sender deg gjerne en 30 dagers trial av vår løsning, slik at du kan teste ut selv.

Kontakt CA Norge på: 67 52 40 00