Håndholdt underholdning

Her er mat for gadget-friker: GameVault fra koreanske AMO Systems er en håndholdt spillmaskin, videospiller og MP3-spiller.

Den lille maskinen er på størrelse med, og har samme utforming som GameBoy Advance. Men i motsetning til Nintendoen kan spillene til GameVault lastes ned gratis fra Internett.

Alt-i-ett underholdning

- GameVault er utstyrt med programvare som emulerer klassiske arkadespill og PC-spill som mange vil kjenne igjen fra noen år tilbake, forteller representanten fra AMO System til DinSide. Slike spill varierer i størrelse, fra noen få kilobytes til flere megabytes.

Men GameVault har også andre egenskaper som skiller den fra andre håndholdte spillkonsoller; den kan nemlig spille MP3-filer og video i MPEG4-format. Dermed blir GameVault til en håndholdt underholdningsmaskin.

Intel-prosessor

Prosessoren er en 32 bits StrongArm 1110 fra Intel, og maskinen er utstyrt med 16 MB RAM og 16 MB ROM. Trenger du mer minne, kan du sette i et minnekort av typen SmartMedia. Spill og video kan overføres via USB, eller ved hjelp av et minnekort.

Skjermen er en 3.8” aktiv LCD, med en oppløsning på 320x240 punkter og 16 bits fargedybde. Maskinen drives av to helt vanlige AA-batterier.