Handbrake

TIPS: Trenger du å konvertere DVDene dine for å se dem på iPoden? Dette programmet gjør det helt uten kostnad.

Publisert
Sist oppdatert

Du har kjøpt deg en iPod Video, Playstation 3, PSP, Creative Zen eller en annen ny portabel mediespiller, nettopp fordi videofunksjonen høres forlokkende ut. Videoklipp kan lastes ned fra nettet, men filmer er det verre med - med mindre du er av typen som synes at piratkopierte filmer er helt OK. Kort sagt: Det er i dag et stort misforhold mellom funksjonaliteten i portable mediespillere og tilbudet på det lovlige markedet.

The missing link

For 8 av 10 er film i privat eie fortsatt uløselig knyttet til DVD (eller VHS), og vil være det lenge ennå. Så hva gjør du da, når du ønsker å konvertere DVDene dine til et digitalt filformat som kan spilles av på din nyinnkjøpte dings? Leser DinSide Data, naturligvis.

I dag bringer vi tipset om Handbrake, et program for Mac og Windows som på en enkel måte tar innholdet på DVDene dine, og transformerer det til et passende format, for eksempel Xvid, MPEG4, Ogg Media eller H.264. Både iPod, Playstation 3 og Apple TV støttes, for ikke å glemme det store antallet dingser og DVD-spillere som leser Xvid/Divx.

Handbrake


La oss ta det i tur og orden: Kilden kan være hvilken som helst DVD-film, inkludert ISO-speilbilder av filmer, krypter eller ikke (dersom det er snakk om CSS-kryptering), Pal eller NTSC (soner ingen hindring). Videoformatene programmet kan konvertere til har vi allerede nevnt, og du kan bestemme selv om lyden skal konverteres til AAC, MP3, Ogg Vorbis eller AC-3. Surroundlyd støttes også, det samme gjør kapittelinndeling dersom du velger en MPEG4-profil.

Ønsker du tekst, kan denne "smeltes" inn i bildet. Du kan endre størrelse, klippe i bildet og gjøre en rekke andre tilpasninger, men behøver ikke å forholde deg til annet enn ett oversiktlig skjermbilde.

Gratis

Handbrake er åpen kildekode og er gratis. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

(NB! For versjonen med grafisk brukergrensesnitt skal du velge versjonen med GUI i nedlastingslenken.)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer