Han ble lei virale videoer på Facebook. Du vil ikke TRO hvor enkelt det var å fjerne dem!

Har du fått nok av buzz, like, viral, click og alt det andre?

<strong>LEI?</strong> Det er enkelt å fjerne historier som disse i Facebook-feeden sin. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LEI? Det er enkelt å fjerne historier som disse i Facebook-feeden sin. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettsteder som Buzzfeed og Upworthy kom fra intet for noen år tilbake og har ukentlig flere titalls millioner lesere.

Spres i sosiale medier

De har nemlig spesialisert seg på såkalt «virale» historier, saker som blir spredt som ild i tørt gress i sosiale medier; gjerne i form av videoer. Ofte er innholdet følelsesladd og vinklingen hemmelighetsfull, der du nesten bare klikke for å se hva som skjer.

Mange har tatt etter, og også her til lands finnes det en drøss av nettsteder som tar sikte på å skape blæst i sosiale medier. Ofte har de ord som buzz, viral, like og lignende i domenenavnet.

Lett å fjerne

SLIK: Lei av Facebook-oppdateringer som peker til et gitt nettsted? Ved å gjøre som anvist slipper du å se dem i fremtiden. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SLIK: Lei av Facebook-oppdateringer som peker til et gitt nettsted? Ved å gjøre som anvist slipper du å se dem i fremtiden. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Er noen av Facebook-vennene dine litt for ivrige når det gjelder å dele slike videoer? Da kan det være kjekt å vite at det er lett som en plett å stoppe det.

Kommer du over en slik post, kan du enkelt og greit trykke på den lille haken øverst til høyre. I menyen som dukker opp, finnes det et valg som heter «Skjul alt fra …». Trykker du på den, vil du ikke lenger se ting i nyhetsfeeden din fra det aktuelle nettstedet.

Dette kan du selvsagt gjøre med alle nettsteder, enten det er folk som poster treningsøkter fra en treningsapp, quizer a la «hvilken hunderase er du?» eller andre ting du har sett deg mektig lei på.

Trikset fungerer like godt på PC-en som i mobilappen.

Bzzzzzz....

Er du lei av den typen saker i sosiale medier? (Avsluttet)
JA, ekzzztremt lei!(74%) 2257
Litt, men fristes til å klikke også :-/(20%) 619
Nei, dette er moro i hverdagen!(6%) 187
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Synes du det blir veldig mye mas fra den som poster, kan du eventuelt velge å avfølge dem (linja over). Da vil du ikke lenger se oppdateringer fra vedkommende, men fortsatt være venner på Facebook. Vedkommende får ingen beskjed om dette.

LES MER: Venner, men ikke venner?

Men hva om du angrer?

Velger du å skjule lenker som peker til et gitt domene, får du umiddelbart muligheten til å angre.

Dog er det verdt å nevne at vi har saumfart innstillinger, aktivitetslogg og annet, men vi har fortsatt ikke funnet en mulighet for hvordan man kan gjøre om på dette valget på et senere tidspunkt.