Han ble lei virale videoer på Facebook. Du vil ikke TRO hvor enkelt det var å fjerne dem!

Har du fått nok av buzz, like, viral, click og alt det andre?

<strong>LEI?</strong> Det er enkelt å fjerne historier som disse i Facebook-feeden sin. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LEI? Det er enkelt å fjerne historier som disse i Facebook-feeden sin. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Nettsteder som Buzzfeed og Upworthy kom fra intet for noen år tilbake og har ukentlig flere titalls millioner lesere.

Spres i sosiale medier

De har nemlig spesialisert seg på såkalt «virale» historier, saker som blir spredt som ild i tørt gress i sosiale medier; gjerne i form av videoer. Ofte er innholdet følelsesladd og vinklingen hemmelighetsfull, der du nesten bare klikke for å se hva som skjer.

Mange har tatt etter, og også her til lands finnes det en drøss av nettsteder som tar sikte på å skape blæst i sosiale medier. Ofte har de ord som buzz, viral, like og lignende i domenenavnet.

Lett å fjerne

SLIK: Lei av Facebook-oppdateringer som peker til et gitt nettsted? Ved å gjøre som anvist slipper du å se dem i fremtiden. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SLIK: Lei av Facebook-oppdateringer som peker til et gitt nettsted? Ved å gjøre som anvist slipper du å se dem i fremtiden. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Er noen av Facebook-vennene dine litt for ivrige når det gjelder å dele slike videoer? Da kan det være kjekt å vite at det er lett som en plett å stoppe det.

Kommer du over en slik post, kan du enkelt og greit trykke på den lille haken øverst til høyre. I menyen som dukker opp, finnes det et valg som heter «Skjul alt fra …». Trykker du på den, vil du ikke lenger se ting i nyhetsfeeden din fra det aktuelle nettstedet.

Dette kan du selvsagt gjøre med alle nettsteder, enten det er folk som poster treningsøkter fra en treningsapp, quizer a la «hvilken hunderase er du?» eller andre ting du har sett deg mektig lei på.

Trikset fungerer like godt på PC-en som i mobilappen.

Bzzzzzz....

Er du lei av den typen saker i sosiale medier? (Avsluttet)
JA, ekzzztremt lei!(74%) 2257
Litt, men fristes til å klikke også :-/(20%) 619
Nei, dette er moro i hverdagen!(6%) 187
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Synes du det blir veldig mye mas fra den som poster, kan du eventuelt velge å avfølge dem (linja over). Da vil du ikke lenger se oppdateringer fra vedkommende, men fortsatt være venner på Facebook. Vedkommende får ingen beskjed om dette.

LES MER: Venner, men ikke venner?

Men hva om du angrer?

Velger du å skjule lenker som peker til et gitt domene, får du umiddelbart muligheten til å angre.

Dog er det verdt å nevne at vi har saumfart innstillinger, aktivitetslogg og annet, men vi har fortsatt ikke funnet en mulighet for hvordan man kan gjøre om på dette valget på et senere tidspunkt.