Halv pris på minnekort

DinSide har sjekket prisene på noen av markedets mest populære minnekort.

Det er vanskelig å orientere seg i minnekortjungelen. DinSide har laget en liten pristest som viser deg vhor du kjøper noen av de vanligste minnekortene billigst.
Det er vanskelig å orientere seg i minnekortjungelen. DinSide har laget en liten pristest som viser deg vhor du kjøper noen av de vanligste minnekortene billigst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minnekort er antagelig en viktig del av hverdagen din, enten du bruker dem i kameraet ditt, i mobilen eller kanskje i spillkonsollen.

Dessverre er det ikke lett å orientere seg i minnekortjungelen. Ikke nok med at det finnes haugevis av typer, variasjoner og merker, men butikkene er med på å gjøre valget av minnekort mye vanskeligere. En rekke butikker DinSide har besøkt skjuler minnekortene bak disken, uten å opplyse om prisene på produktene. Våre stikkprøver viser at Japan Photo er svært sløve på dette området. Ifølge markedsføringsloven skal alle varer i butikk merkes med pris, så det er ingen unnskyldning for disse butikkene å ikke sette en prislapp på hvert av produktene.

Om ikke det var nok, ser det også ut til å være lite overenstemmelse om hvilket prisnivå minnekort skal ligge på. I denne pristesten ser vi blant annet at prisene varierer enormt i de forskjellige butikkene, der de høyeste prisene kan være mer enn det dobbelte av de laveste.

LES OGSÅ: Nå kommer ekstrem-minnekortene

Halv pris

Et standard SD-kort fra Sandisk på 2 GB burde ikke koste all verden. Men prisen varierer mye fra butikk til butikk. Billigst er dette minnekortet på Siba og Spaceworld, som tilbyr kortet for drøyt en hundrelapp. Expert og Japan Photo tar det dobbelte av dette, altså cirka 200 kroner.

Ønsker du et litt bedre minnekort, kan du går for Extreme III-serien, som de aller fleste store butikkene tilbyr. Et SDHC-kort som rommer 4 GB koster i denne serien koster 280 kroner, inkludert frakt, på Movida.no. Siba.no og Japan Photo har heller ikke så verst pris, her må du ut med henholdsvis 327 eller 349 kroner for den samme minnekorttypen. Dyrest er minnekortet på Elprice.no, der det koster 528 kroner å få levert minnekortet i posten. Henter du kortet i butikk slipper du å betale frakt på 29 kroner, men fortsatt er minnekortet betydelig dyrere enn hos mange av konkurrentene.

Minnekort til mobilen

På minnekort til mobilen er prisforskjellene voldsomme. Et Sandisk Micro SDHC på 4 GB kan du få for en pris helt ned til 149 kroner (Elprice.no, hent i butikk), mens enkelte butikker tar mer en dobbel pris. På Japan Photo koster det samme minnekortet hele 499 kroner. Japan Photo selger faktisk både 4 GB og 8 GB micro SDHC-kort til den samme prisen. DinSide har sjekket med flere filialer, og ingen av butikkene kan forklare hvorfor de to minnekortene koster det samme. Dette kan tyde på feilprising, men det hjelper lite når du faktisk må betale den samme prisen i kassen.

Prisene på 8 GB-versjonen varierer fra 255 kroner på Movida.no (prisen inkluderer billigste frakt), til 499 kroner på Expert og Japan Photo.

Så til de store

Compact Flash hører hjemme i de store kameraene, og disse minnebrikkene er som regel en god del dyrere enn for eksempel SDHC-kortene. Bare tre butikker kunne tilby Compact Flash 4 GB av merket Sandic Extreme III. Billigst er Japan Photo, som selger kortene for 449 kroner stykket. Dyrest er Elkjøp, med en pris på 599 kroner. Expert har compact flash-minnekort i Extreme IV-kategorien, og selger dem for 799 kroner.

Vil du doble kapasiteten må du ut med 499,90 på Spaeworld. Dyrest er Elprice.no, der du må ut med 799 kroner om du henter kortet i butikk, eller minimum 888 kroner om du bestiller på nett og får kortet tilsendt.

TEST: Superenkel backup

Prisoversikt

I oversikten under ser du samtlige priser DinSide har hentet inn, i de tre kategoriene, SDHC, micro SDHC og Compact Flash:

image: Halv pris på minnekort


Om pristesten

Prisene i denne testen ble hentet inn i uke 29. DinSide tar forbehold om endrede priser, feilprising, samt utsolgte varer. Vi tar også forbehold om at butikker som ikke er med i denne pristesten kan tilby de samme produktene til lavere eller høyere priser.

Grunnen til at vi bare har valgt ut minnekort av merke Sandisk er fordi dette merket er å finne igjen i de fleste butikkene. Hadde vi valgt andre merker, ville sammenlikningsgrunnlaget vært mye dårligere.

Prisene er hentet inn på nettet og i butikker i Oslo. Lokale prisforskjeller i varehus kan forekomme.

Les mer om minnekort på DinSides temaside