Dette korttrikset var ganske morsomt også - du finner det på <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Mk1xjbA-ISE">YouTube</a>.
Dette korttrikset var ganske morsomt også - du finner det på YouTube.Vis mer

Hakker YouTube i Firefox?

Her er den enkle løsningen.

Ah, dette var det jaggu deilig å finne ut av. Jeg har lenge hatt litt problemer med å spille av YouTube-filmer fordi de har hakket i tide og utide, men har bare tenkt at det sikkert er fordi jeg alltid har et tonn av programmer åpne; en del av aberet ved å være IT-journalist.

Det var imidlertid ikke problemet, for jeg innså nettopp at denne hakkingen skjedde ganske nøyaktig hvert 10. sekund - en liten lugging på noen tideler, men nok til å være ganske irriterende når man ser på noe actionfylt.

Løsningen er faktisk ganske enkel - siden versjon 2.0 av Firefox, har nettleseren hatt den såkalte session restore-funksjonen, som fungerer slik at dersom nettleseren krasjer, så kan du starte den på nytt igjen med de samme fanene som du hadde åpne før krasjet.

Lagrer fanene hvert 10. sekund

Måten dette fungerer på, er at nettleseren lagrer alle åpne faner på disk ved jevne mellomrom. Standardverdien på dette tidsintervallet er, nettopp, 10 sekunder, og hvis du har mange faner åpne med mye innhold (bilder, flash etc.), tar dette litt lenger tid enn at det blir subtilt. Du legger sikkert ikke spesielt merke til det når du surfer vanlig, men ved avspilling av video er det vanskelig ikke å legge merke til; i hvert fall på min maskin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så - løsningen blir selvsagt å tukle litt med innstillingene slik at dette ikke skjer hvert 10. sekund. Som du muligens resonnerer deg frem til, betyr det at du ikke får en like krasjsikker nettleser med tanke på å gjenopprette akkurat det du så på i det den krasjet, men hva ofrer vi vel ikke for litt YouTube-moro?

NB! Tukling med Firefox-innstillingene gjøres på eget ansvar. I denne oppskriften endrer vi én verdi som vi er ganske sikre på at vil gå greit for de fleste, men ikke begynn å tukle med andre verdier med mindre du har nok kunnskap.

Slik fikser du det

Det første du må gjøre er å skrive about:config i adressefeltet. Nå får du en advarsel om at du "bryter garantien" (som om det er noe garanti):

Hakker YouTube i Firefox?


Tar du den røde pillen og trykker på knappen, får du opp en liste over en haug av variabler som kan endres på for å fikle med Firefox-oppsettet. Vi er interessert i variabelen browser.sessionstore.interval, og skriver derfor det inn i filter-feltet for å komme til denne verdien.

Slik:

Hakker YouTube i Firefox?


Når du dobbeltklikker på variabelen får du opp et felt for å angi ny verdi. Verdien angis i millisekunder (ett tusenedels sekund). For min egen del er jeg ikke så nøye på denne fanegjenopprettingen, så jeg satte den til 5 minutter (= 300 sekunder = 300000 ms), men hva du vil sette den på får være opp til deg.

Når du trykker OK, avslutter du Firefox og startet på nytt igjen. Nå skal YouTube (og andre videosnutter) spilles av langt smidigere.

Les også: Våre Firefox-favoritter

Kilde: reddit