Har Netflix-kontoen din blitt hacket?

Hackere kastet Geir ut av egen Netflix-konto

Slik kan du sikre deg.

IKKE SVINDEL: En Dinside-leser mottok nylig denne mailen fra Netflix. Den var imidlertid ikke falsk - hackere hadde fått tilgang til kontoen hans, og sperret han ute. Foto: Kirsti Østvang
IKKE SVINDEL: En Dinside-leser mottok nylig denne mailen fra Netflix. Den var imidlertid ikke falsk - hackere hadde fått tilgang til kontoen hans, og sperret han ute. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Så utbredt som det er med falsk Netflix-epost, er det grunn til å være skeptisk når man mottar melding i selskapets navn.

Den skepsisen gjorde imidlertid at en av Dinsides lesere, Geir, fort kunne oversett at kontoen hans hadde blitt hacket.

Sperret ute av egen konto

Forleden dag mottok han en e-post hvor det stod at e-postadressen hans var endret, og at han ikke lenger kunne bruke sin egen adresse for å logge på tjenesten.

En klassisk måte å svindle folk på er ved å be dem logge inn på en tjeneste for å oppdatere kontaktinformasjonen sin.

Etter nøyere undersøkelser, fant Geir ut at e-posten, jo, den var ekte. Da han prøvde å logge inn på Netflix-kontoen sin, var han ganske enkelt sperret ute.

Noen hadde hacket seg inn på kontoen hans, logget seg ut av alle tilkoblede enheter og byttet e-postadresse.

Brukernavn og passord på avveie

Geir mistenker at hackerne har fått tilgang til kontoen hans med informasjon fra et datainnbrudd fra en nettjeneste.

De siste årene har flere store nettsteder blitt hacket, og informasjon om millioner av personer har kommet på avveie.

Slik informasjon selges gjerne videre til andre kriminelle, som igjen misbruker informasjonen til å få tilgang til andre nettkonti hvor eksempelvis e-postadresse og passord er det samme.

Selger Netflix-kontoer på svartebørs

Et kjapt søk på Reddit avslører at en rekke Netflix-brukere i senere tid har fått sine kontoer hacket på samme måte som Geir.

Phishing-forsøk gjennom falske e-poster og nettsider er også en ofte brukt metode.

I 2016 la Symantec frem en undersøkelse som viste at stjålne Netflix-kontoer selges videre for en billig penge på svartebørs, skriver The Atlantic. Netflix bekrefter også at dette forekommer overfor Dinside.

Kjøperne av de stjålne kontoene kan så se TV-serier og filmer på den opprinnelige kontoeierens regning.

Fikk kontoen tilbake

Geir tok umiddelbart kontakt med Netflix da han skjønte hva som hadde skjedd.

Etter at han verifiserte sin identitet overfor kundesupport, endret de tilbake til hans e-postadresse og tilbakestilte passordet.

- Vi tar brukernes sikkerhet på alvor og benytter oss av en rekke proaktive tiltak for å oppdage svindel for å ivareta sikkerheten til vår tjeneste og våre medlemmers kontoer, sier en talsperson for Netflix til Dinside.

De skriver videre at phishing-forsøk dessverre er vanlig på internett og rammer populære aktører som Netflix og andre selskaper med store kundebaser for å lure brukere til å gi fra seg personlig informasjon.

Slik sikrer du deg

For å unngå at du får Netflix-kontoen din, eller andre kontoer for den saks skyld, hacket, er det alfa omega å bruke forskjellige passord på de ulike tjenestene du bruker.

Du kan selv sjekke om du tidligere har blitt rammet av datainnbrudd ved å bruke nettstedet haveibeenpwned.com.

Tjenesten indekserer brukernavn/e-postadresser fra store, kjente datainnbrudd og gir deg raskt svar på om ditt brukernavn eller epostadresse er å finne i listene.

Det kan også være en idé å bytte e-postadresse.

Sist, men ikke minst, gjelder det selvsagt å ikke gå i den klassiske phishing-fella ved å gi fra deg opplysninger gjennom svindel-epost.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer