Guillemot Maxi Gamer Xentor 32

Vi har allerede testet en god del Riva TNT2-baserte grafikkort, og dette skiller seg ikke betydelig ut. Det er imidlertid et meget solid produkt fra et seriøst firma, det er bare synd at ikke kortet har flere ekstrafunksjoner.

Guillemot Maxi Gamer Xentor 32
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi har tidligere sett på et annet TNT2-kort fra Guillemot, basert på ”light”-utgaven av brikken (kun 16MB RAM og lavere klokkehastighet). Kortet vi har testet nå er derimot et TNT2 Ultra-kort, altså betydelig raskere, og i stand til å håndtere mye større teksturer.

LES OGSÅ:

Kortet har en vifte som holder prosessoren avkjølt, TV-utgang og det følger med en CD. CDen inneholder drivere, spilldemoer og DVD-programvare. Utenom dette, er det veldig lite som skiller produktet fra en rekke andre basert på den samme grafikkprosessoren. Vi lastet ned de nyeste driverne, og oppdaget at det er ikke mye forskjell på disse og vanlig referanseprogramvare fra NVIDIA. Programmet lar deg justere OpenGL, Direct3D, TV-utgangen og fargekalibreringen. Fra hjemmesidene til Guillemot lastet vi også ned et overklokkingsprogram, for å kunne eksperimentere litt med dette.

Ypperlig for spill

Riva TNT2 i Ultra utgave er fremdeles den beste brikken å spille spill med. Ikke uventet er dette Guillemot-kortet derfor lynkjapt, og det tilbyr fantastisk bildekvalitet. Kortet er i utgangspunktet klokket på 175/183 MHz, som gjør det til et av de aller raskeste i vår kontinuerlige test. Vi brukte en rekke spill og benchmark-programmer for å fastslå ytelsen, og resultatene er svært gode. Særlig i 32-bits modus ser det nydelig ut, med klare farger og skarpt bilde. I Quake III er teksturene meget realistiske, og detaljrikdommen utrolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi forsøkte oss på overklokking, og presset klokkefrekvensen på både prosessoren og minnet noe opp, men dessverre tar det ikke lang tid før kortet krasjer. Konklusjonen er at Xentor 32 ikke er spesielt stabil på høyere klokkefrekvenser enn anbefalt.

2D-ytelse

Windows-ytelsen skiller seg overhodet ikke fra andre grafikkort som har kommet det siste halvåret. Bildet er akkurat så bra som vi ventet oss, så på dette området er det ingen overraskelser. Alt i alt egner kortet seg ypperlig til vanlig Windows-arbeid, og også til tyngre grafiske oppgaver.

Konklusjon

Det har etter hvert kommet mange kort basert på Riva TNT2-prosessoren, og ytelsesmessig er det ikke mye forskjell på dem. Vi har testet to kort som har prosessoren klokket på 175 MHz. Det ene kommer fra Hercules, og det andre er dette Guillemot-kortet. Hercules har litt høyere hastighet, takket være raskere minne, men Xentor 32 er likevel blant de aller raskeste kortene vi har testet. Dessverre har ikke Xentor 32gode overklokkingsmuligheter, noe Hercules er sterk på. Også bedre drivere styrker Hercules’ forsprang ytterligere.

En annen ting vi savner er en bra programvarepakke. For 2.600 kroner ventet vi oss minst et par spill av nyere dato.

Generelt er likevel Xentor 32 et ypperlig kort som kunne vunnet testen vår, men prisen er alt for høy for en pakke som bare inneholder referansedrivere og spilledemoer i tillegg til selve kortet.