Grisoft AVG Antivirus 7.1

Kan en gratis antivirus-løsning konkurrere mot de mest etablerte og anerkjente programmene på markedet? Vi la AVG Antivirus på testbenken for å finne svaret på det spørsmålet.

Mens de fleste andre antivirusprogrammene koster noen hundrelapper i innkjøp, er lille AVG Antivirus fra Grisoft helt gratis. Riktignok finnes også programmet som et kommersielt produkt, AVG Professional (koster 33.30 dollar), men forskjellen på disse to programmene berører ikke selve antivirusfunksjonaliteten. Det du betaler for i den kommersielle versjonen er flere avanserte funksjoner og kundestøtte.

Selve installasjonen av AVG var enkel og problemfri. Programmet oppdaterer seg når det er ferdig installert og gjennomfører så en komplett systemsjekk i sin søken etter virus. Du kan selv velge om du ønsker å motta oppdaterte virussignaturer automatisk eller om du ønsker å laste disse ned manuelt. Vi anbefaler deg på det sterkeste å motta disse automatisk for best mulig beskyttelse mot virus.

Grisoft AVG Antivirus 7.1
Til tross for at dette er et gratis-produkt er vi positivt overrasket over hurtigheten til programmet når det søker gjennom systemet. På dette punktet er AVG Antivirus absolutt ikke noe dårligere enn løsningene du må betale for. Også den kontinuerlige overvåkningen av systemet – Resident Shield - fungerte på en utmerket måte og vi kunne ikke merke at antivirusløsningen la beslag på spesielt mye ressurser.

I likhet med de aller fleste antivirus-løsningene har du flere valg når det kommer til selve systemskanningen. Gjennom Control Center har du en enkel og brukervennlig oversikt over alle innstillingene i programmet, og du kan velge å kjøre virusskanning av hver enkelt disk, hele systemet, flyttbare enheter som for eksempel disketter, minnepinner og CD-ROM. I tillegg kan du be programmet automatisere virussøket til et bestemt tidspunkt og du har også mulighetene til å skanne all e-post for virus.

I enkleste laget

For enkelte avanserte brukere kan AVG virke som et ”uferdig” antivirusprogram uten de helt store og avanserte funksjonene. Men når man kikker litt grundigere på programmet finner man ut at det inneholder stort sett det man strengt tatt trenger for å beskytte seg mot virus - sanntidsskanning, e-post, virusinformasjon, tidsstyrt skanning, integrasjon med Windows Utforsker, automatisk oppdatering hver niende time, eller manuelt.

I tillegg til at Grisoft AVG Antivirus er raskt og brukervennlig, klarte også programmet å fange opp all ondsinnet kode som vi benyttet oss av i våre testfiler. Hastigheten lå midt på treet blant de programmene vi satte på testbenken, men når det kom til selve virusgjenkjenningen fanget som sagt programmet opp all ondsinnet kode – meget bra!

Fakta:
AVG Free Edition
Pris: Gratis for hjemmebruk
Web: www.grisoft.com

Neste ut: Norton Antivirus 2006