Gratistjeneste lar deg velge musikken du vil høre på

Pandora og Last.fm har lenge vært populære tjenester for å oppdage ny musikk. Nå har det også kommet en tjeneste som lar deg bestemme sangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikktjenester på nett blir stadig mer populært. Vi har tidligere omtalt de mest populære gratistjenestene i Søndagssurfen: Musikk, gratis., men der fikk vi ikke tatt med denne tjenesten, som er relativt ny for oss.

Finetune er en slags hybridløsning mellom selvvalgt musikk og musikk som tjenesten tror du vil like. Cluet er at du kan legge opp til 45 sanger i en spilleliste, men maksimalt tre fra samme artist, og du må høre hele lista sekvensielt (altså ikke høre samme sang flere ganger eller hoppe tilbake).

Hvis du ikke orker å legge inn så mange, kan du trykke på "I'm lazy", så fyller tjenesten ut resten av lista med musikk den tror du vil like, basert på hva andre brukere liker.

image: Gratistjeneste lar deg velge musikken du vil høre på


Kjekt er det også at du kan dele spillelistene med andre - enten via Finetunes' egne nettsider eller ved å embedde dem på din egen hjemmeside, i en artikkel eller lignende.

Det lille ankepunktet er at lydkvaliteten ikke er helt på topp, og selv om vi sitter med bærbar PC uten høyttalere i skrivende stund, virker lyden å være noe dårligere enn den er f.eks. hos Pandora.

URL: http://finetune.com/