Gratis Word 2010

Den er imidlertid ikke fra Microsoft. Vi har sett nærmere på alternativet DevVicky Word 2010.

Microsoft er i disse dager aktuell med en helt ny versjon av sin Office-pakke, med alle de kjente programmene - inkludert Word, PowerPoint og Excel.

Programmene har fått flere funksjoner enn noen gang, og er i tillegg både blitt likere, og flinkere til å snakke sammen. Det kan imidlertid være vanskelig for "vanlig dødelige" å se de åpenbare fordelene ved å oppgradere fra 2007-versjonen, først og fremst fordi mange har begrensede behov når det kommer til funksjonalitet.

Enkelt, men godt nok?

Det er nettopp denne erkjennelsen som var utgangspunktet da det engelske selskapet DevVicky Ltd satte i gang utviklingen av sin egen tekstbehandler, som fikk navnet DevVicky Word 2010. De ønsket å lage en tekstbehandler der fokus først og fremst var på funksjoner folk flest har bruk for. Som for eksempel mulighet til å åpne og redigere dokumenter, uavhengig av om de var laget i Microsoft Office, OpenOffice.org eller Adobe Acrobat (.PDF). Lage tabeller, kolonner, sette inn bilder, formatere tekst, flette brev og adresselister, og eksportere til PDF og HTML.

Du kan både importere og eksportere PDF-filer, legge på passord og sette begrensninger av forskjellig slag.
Du kan både importere og eksportere PDF-filer, legge på passord og sette begrensninger av forskjellig slag. Vis mer


Og nettopp disse tingene gjør DevVicky Word 2010, og temmelig bra også. Grensesnittet er enkelt, det ser nesten ut som en blanding av Microsoft Word 2003 og 2007, symbolene er velkjente, og tekstbehandling inkludert formatering, merking og flytting med dra og slipp-metoden fungerer utmerket.

Funksjonaliteten er imidlertid sterkt begrenset sett i forhold til Microsoft Word, og også gratisalternativet OpenOffice Write. Men liker du Microsoft Word, vil du kjenne deg godt igjen i grensesnittet her. Det er utvilsomt en fordel for mange.

Bra for eldre maskiner

Vi likte også godt at dokumenter åpnes i arkfaner innenfor samme vindu, noe som gjør det enkelt å holde styr på flere åpne dokumenter samtidig. Måten bilder og tekst håndteres er også overbevisende. Programmet er dessuten raskt, og krever kun 19 MB ledig plass på harddisken, og egner seg godt til eldre datamaskiner og netbooks med begrenset ytelse.

Det som ikke er fullt så bra er mangelen på norsk stavekontroll, og vi opplevde også at en del av dokumentene vi har opprettet i andre programmer fikk litt merkelig formatering når de ble åpnet i DevVicky Word. For øvrig synes vi dette var en lovende start for et nytt, gratis alternativ til Microsoft Word.

Du finner mer informasjon og kan laste ned DevVicky Word fra denne siden.