Foto: Microsoft
Foto: MicrosoftVis mer

Gratis Windows 7 i fire måneder

Enkelt triks forlenger prøveperioden.

Windows 7 er ferdig utviklet, og installasjons-DVDer er sendt til trykkeriet. Mange har fått tilgang til operativsystemet allerede, gjennom OEM-kanaler, MSDN- eller TechNet-medlemskap hos Microsoft.

Og selv om du ikke får lagt din hånd på det som mange mener er Microsofts beste operativsystem noen sinne, før lanseringsdatoen 22. oktober, er tipset vi i dag presenterer interessant nok.

Faktum er, og dette gjelder også for Windows Vista, at du slipper å taste inn aktiveringsnøkkel når du installerer Windows 7. Du kan faktisk prøve operativsystemet uten gyldig nøkkel på installasjonspunktet, helt lovlig i inntil 30 dager. Ønsker du å bruke Windows 7 videre etter denne perioden, må du taste inn et gyldig 25-sifret nummer og aktivere operativsystemet, for å unngå redusert funksjonalitet.

Liten hemmelighet

Med mindre du kjenner til en bitteliten hemmelighet som rett og slett kalles for "Rearm". Det har seg nemlig slik at Microsoft har åpnet for at man kan nullstille prøveperioden. Ikke bare én gang, men tre.

Det gir deg inntil 120 dager, eller fire måneder, å prøve ut operativsystemet.

NB! Det er viktig at du følger denne prosedyren FØR det har gått 30 dager siden installasjonen. Hvis du venter til dag 31, kan det være for sent!

Husk videre at man får 30 nye dager FRA du nullstiller. Det betyr altså at man bør vente til prøveperioden nesten er over for å dra full nytte av trikset. Og som sagt, etter tredje gangs kjøring er det slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er oppskriften:

1. Åpne et ledetekst-vindu (START-PROGRAMS-ACCESSORIES-COMMAND PROMPT)
2. Skriv følgende slmgr /rearm
3. Vent til du får denne meldingen:

Gratis Windows 7 i fire måneder


4. Start maskinen på nytt.

Og vips - du kan bruke Windows 7 i nye 30 dager.

Trikset virker for øvrig også i Windows Vista, dersom du har installert den uten lisensnøkkel.

For hvem?

Men hvem vil ha glede av dette? Microsoft har ikke for vane å dele ut Windows-DVDer til fri gjennomprøving, noe som begrenser muligheten for mange. Har du derimot tilgang på en slik, for eksempel fra jobb eller venner, er det altså mulig.

Vi legger for ordens skyld til at trikset er fullt lovlig, og bryter ikke med avtalebestemmelsene (End User License Agreement - EULA), i følge vår kilde Computerworld.com.

Les også:
Windows 7 beta installert på 17 minutter