Gratis Windows 7 i ett år

Gratis Windows 7 i ett år

Nå er Windows 7 RC lagt ut til fri nedlasting. Operativsystemet kan brukes gratis helt fram til 1. juni 2010.

Publisert
Sist oppdatert

Det omtales som det beste operativsystemet fra Microsoft noen gang, selv før det er ferdig. I dag kommer Windows 7 Release Candidate, som er siste utviklingstrinn før den endelige versjonen foreligger en gang til høsten.

Den kan du laste ned og brenne til en tom DVD-plate. Deretter kan du installere operativsystemet på så mange PC-er du ønsker, og bruke det fritt i over ett år.

Fra 1. mars neste år blir det riktig nok ikke fullt så morsomt å bruke lenger.

Ferdigere enn forgjengeren

Men det forhindrer ikke at mange omtaler operativsystemet allerede nå som langt mer ferdig enn hva Windows Vista noen sinne har vært. Noe av forklaringen ligger i at det ikke er et helt nytt operativsystem det er snakk om, men en videreutvikling av Vista.

Det beste fra forgjengren er beholdt, og de delene som har fått mest kritikk, er enten forbedret eller skrapt bort. Likevel er endringene gjennomgripende på enkelte plan, for eksempel er oppgavelinjen ny, og du har fått en rekke nye måter å håndtere programvinduer på.

Krever mindre

"Trimmingen" har ført til at Windows 7 er det første operativsystemet fra Microsoft som er lettere enn forgjengeren. Det krever mindre av PC-en din, og tar også litt mindre plass på harddsken.

Noen programmer er tatt bort, som Windows Mail, Fotogalleri og Movie Maker, men alt kan lastes ned som tillegg, og uten kostnad. Nær sagt alt av ytelsestester siden betaversjonen kom i vinter, vitner om at ting faktisk går kjappere i Windows 7 enn i Vista.

I tillegg er det blitt langt enklere å fjerne Windows-komponenter enn i tidligere versjoner. Ønsker du ikke å bruke Windows Media Player eller Internet Explorer, kan disse og mange andre funksjoner og programmer avinstalleres enkelt ved å fjerne et kryss i oppsettet.

Systemkravene er i hovedtrekk en PC med minimum 1 GHz prosessor, 1 GB minne, 16 GB ledig harddiskplass og grafikkort med 128 MB minne. Sistnevnte er nødvendig for å kunne gjøre nytte av Aero-effektene med sine gjennomsiktige vinduer og glidende bevegelser.

Hva med deg?

Kommer du til å laste ned? (Avsluttet)
Helt klart!(68%) 814
Har ikke bestemt meg(24%) 284
Nei, dette er ikke noe for meg.(8%) 100
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi har skrevet en rekke Windows 7-artikler den siste tiden, her finner du noen av de mest aktuelle:

Windows 7 RC kommer i mai
Hemmeligheten bak alle lekkasjene
Windows 7 raskere og raskere
Nesten alt kan skreddersys i Windows 7
Windows 7-funksjonene du ikke får se

Kommer i dag

Engelsk utgave av Windows 7 RC er allerede tilgjengelig for nedlasting, fra denne siden. Husk å lese gjennom instruksene fra Microsoft før du installerer.

Du kan imidlertid regne med at det vil være stor pågang i starten, og det kan derfor være smart å vente litt med å laste ned. Microsoft melder om at RC-versjonen kommer til å være tilgjengelig for nedlasting minst til 30. juni i år.

Dessverre blir ikke den norsk versjonen tilgjengelig før Windows 7 foreligger i endelig utgave, noe som sannsynligvis skjer til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer