Gratis virus-sjekk av PCen

Et nytt virus sprer seg som ild i tørt gress. På tide med beskyttelse?

Et nytt datavirus, med navnet W32/Badtrans.B, utnytter et kjent hull i Microsoft Outlook. Denne gangen er det tilstrekkelig å åpne eposten, det infiserte vedlegget eksekveres automatisk, og sender seg selv til avsenderen av alle uleste eposter i innboksen din.

Hvis du bruker siste versjon av Outlook (XP), er sannsynligheten mindre for at PCen din er/blir smittet, på grunn av innebygde filtre i programmet.

Det er fortsatt noe uklart hva viruset gjør, men i følge Norman kan det tyde på at det overvåker tastaturbruk, logge passord osv, og publisere disse.

Er PCen din smittet?

De aller fleste er klar over fordelene ved å ha en antivirus-beskyttelse på PCen. Dersom du har vært forutseende nok til å skaffe deg dette, bør du nå, så raskt som mulig, oppdatere programmet. Gå inn på ditt antivirusprograms hjemmeside for oppdatering.

Til tross for den de mange virusangrepene den siste tiden, er det mange som ikke har noen form for virus-beskyttelse på PCen. Dersom du tilhører sistnevnte gruppe, bør du ta deg fem minutter fri fra det du holder på med og sørge for en rask sikring av PCen din.

Det beste er selvsagt å gå til anskaffelse av et antivirus-program med en gang. Men har du ikke penger eller lyst til å kjøpe, finnes det likevel løsninger for deg. Flere leverandører tilbyr nemlig gratis prøveversjoner med tidsbegrensninger.

Gratis virus-sjekk

Computer Associates er blant dem som tilbyr 30 dagers gratis prøveversjon av deres antivirus-løsning. CAs virusmedisin eTrust finner du her.

Trend Micro tilbyr også 30 dagers gratis prøvetid på sin løsning PC-cillin.

On-line sjekk

Er du usikker på om du allerede har virus på maskinen, har Trend Micro også en mulighet for at du kan ta en gratis virus-sjekk av PCen din over Internett. Selve gjennomgangen tar bare noen få minutter, og du kan fortsette å jobbe på PCen mens virus-skanningen pågår. Eventuelle virus fjernes også effektivt.

Sjekk om du er rammet av viruset