Gratis Spotify begrenses

6 måneder "fri" bruk, og så ...

20 minutter hver dag. Det blir realiteten fra første mai dersom du begynte å bruke gratisversjonen av Spotify før første november.

For - etter seks måneders bruk av gratisversjonen, må du ta til takke med 10 timers gratis musikk hver måned, og ikke bare det – hver låt kan bare høres på 5 ganger.

Det ser med andre ord til at Spotify nå blir tvunget til å begrense gratisversjonen. Selskapet har opplevd mye kritikk fordi artistene har fått veldig lite betalt pr spilte sang, som nok i stor grad dreier seg om at veldig mange av brukerne fremdeles ikke betaler en krone for å høre på musikk, men heller hører en reklamesnutt i ny og ne.

Tilbudet om å prøve premium-versjonen gratis i 7 dager står fortsatt ved like, der du ikke blir fakturert om du sier opp innen de 7 dagene har gått. Andre fordeler med å betale for seg er at du slipper reklame, får høyere lydkvalitet, kan bruke Spotify på mobiltelefonen og mulighet for å lagre sanger både på PC-en og mobiltelefonen.

Samleside:

Spotify

Slutt på gratis musikk

Synes du det er fint at Spotify kutter gratistilgangen? (Avsluttet)
Nei!(56%)
Ja, faktisk.(44%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Full pakke koster 99 kroner måneden, men har du ikke behov for å høre musikken på mobiltelefon (eller lagre sanger offline), finnes også unlimited-pakken til 49 kroner måneden; riktignok med samme lydkvalitet som gratisversjonen (160kbps vs 320kbps på premium).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror du? Vil dette gjøre at flere gratisbrukere begynner å betale for seg, eller er 10 timer i måneden tilstrekkelig? Vi hører fra deg i debattfeltet under.

[via Dagbladet]