Gratis oppdatering fra Intel gjør PCen din raskere

En gledelig nyhet for alle eiere av PCer med nyere hovedkort og brikkesett fra Intel. Ved å laste ned og installere Intel Rapid BIOS Boot, vil kanskje PCen din bli mer enn 50% raskere å starte opp!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utallige PC-oppgraderinger til tross – PCen er fortsatt treg å starte. Minne, prosessor, harddisk og annet utstyr går igjennom diverse undersøkelser før selve operativsystemet lastes. Dersom du er dataguru har du kanskje prøvd Turbo-modus i PCens BIOS, men selv da har det ikke vært mange tiendeler å spare.

For de aller fleste av oss har det tatt godt over ett minutt før vi har kunnet taste inn Windows-passordet. Som om ikke det var nok, har vi kanskje vært nødt til å ta noen omstarter i ny og ne. Slik forsvinner både tid og konsentrasjon.

Endelig begynner både Intel og Microsoft å innse at mange ser på dette som et problem og en flaskehals. Microsoft hevder å ha halvert oppstartstiden i sitt nye operativsystem Windows ME (sannsynligvis tilgjengelig i endelig versjon i løpet av høsten). For – bokstavelig talt – å korte ned ventetiden, kan du laste ned og installere Intel Rapid BIOS Boot. Vel og merke dersom du har en nyere PC med Intel-hovedkort basert på Intels 810, 815 og 820 brikkesett.

Klar til å jobbe på 20 sekunder?

Dersom du før har måttet vente i 32 sekunder før operativsystemet har begynt innlastingen, skal denne første delen av oppstarten nå være unnagjort på imponerende 6,2 (!) sekunder. Det er en besparelse på hele 25,8 sekunder, eller over 80%. I tillegg kommer oppstarten av Windows, som gjerne tar halvminuttet. Oppgraderer du til Windows ME, lover Microsoft at denne tiden er mer enn halvert til ca 14 sekunder (se tabellen under).

 Foto: Bel
Foto: Bel Vis mer


Det betyr at ett minutt oppstart av PCen er redusert til i overkant av 20 sekunder. Det er nesten for godt til å være sant…

Tilgjengelig gratis fra Intel

Dersom din PC er utstyrt med Intel hovedkort og 815 eller 820 brikkesett, kan du laste ned Intel Rapid BIOS Boot her. Støtte for Celeron PCer med 810 brikkesett ventes i løpet av juli måned.

Vi vil komme tilbake med test av oppgraderingen senere.