Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer

Gratis og enkel slektsforskning på nettet

Internett skal ha en stor del av æren for at slektsforskning er mer populært enn noensinne. Noen raske søk er alt som skal til for å finne folketellinger og personregistre, men også programmer som lar deg organisere dataene dine. Vi har tatt en titt på programmet Personal Ancestor File, som både er fullspekket med funksjonalitet og fullstendig gratis!

Publisert

Mens slektsforskere før i tiden måtte lete i nedstøvede slekts- og kirke-bøker, er Internett nå i ferd med å bli deres viktigste informasjonskanal og kilde. Ikke nok med det; lett og rask tilgjengelighet har gjort slektsforskning til en stadig mer populær fritidsgeskjeft, også blant vanlige Internett-surfere.

Gratis og brukervennlig

Gledelig for deg som er interessert i å kartlegge slekten din, er at det finnes gratis programmer som kan hjelpe deg. Og noen av dem er faktisk svært funksjonsrike og gode. Et eksempel er Personal Ancestor File. Programmet er fullstendig gratis og uten generende reklame, og det er intuitivt nok til at du kan ta det i bruk straks.

Gjennom et ryddig brukergrensesnitt finner du et utall av muligheter. Foto: BEL
Gjennom et ryddig brukergrensesnitt finner du et utall av muligheter. Foto: BEL Vis mer

I tillegg til å registrere personer og sette disse i relasjoner med hverandre, har du en rekke tilleggsmuligheter. Du kan for eksempel knytte bilder, video og lyder til personer. I det hele tatt kan du registrere en mengde med forskjellig informasjon om personer og hendelser som bryllup, konfirmasjon og begravelse. Det hele presenteres oversiktlig på skjermen, og hvis du ønsker det, kan du skrive ut hele slektstreet ditt med relasjoner og annen informasjon.

Søk etter familien din på Internett

Programmet inneholder lenker til en egen Family Search-side på nettet, der du kan foreta søk etter personer over hele kloden. Siden er amerikansk, og derfor har du størst grunn til å være optimistisk dersom du søker noen ”Over There”.

Når du har laget ferdig slektsoversikten din, kan du eksportere den til HTML, hvis du ønsker å legge den ut på nettet. Oversikten blir faktisk svært ryddig og enkle å navigere i. Du kan også bla i sidene lokalt ved hjelp av nettleseren.

Hvis du ønsker å prøve programmet (5,75 MB), kan du laste det ned fra denne adressen.

Her er lenker til sider som kan være til nytte hvis du ønsker å komme i gang med slektsforskning:

DIS-Norge
Søk i folketellingene i 1865, 1875 og 1900 (Norge)
FamilySearch (verden)
Family Tree Maker

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer