Office 2010 Starter gir deg en smak av hva Office-suiten fra Microsoft har å by på. Kolonnen til høyre inneholder reklame, for øvrig kan programmene Word og Excel brukes uten tidsbegrensning.
Office 2010 Starter gir deg en smak av hva Office-suiten fra Microsoft har å by på. Kolonnen til høyre inneholder reklame, for øvrig kan programmene Word og Excel brukes uten tidsbegrensning.Vis mer

Gratis Microsoft Office 2010?

Starter-versjonen ligger åpent tilgjengelig på nett.

Microsoft Office har i mer enn 15 år vært den mest brukte suiten med kontorprogrammer for Windows-platformen, med velkjente programmer som Word, Excel, PowerPoint og Outlook. De senere årene har Microsoft møtt en del konkurranse fra forskjellige hold, og det var noe av årsaken til at selskapet lanserte en egen gratis Starter-versjon ved lanseringen av Office 2010.

Starter-versjonen følger ofte med når du kjøper en ny PC, og inneholder reklamefinansierte versjoner av Word og Excel. Programmene inneholder alle de vanlige funksjonene, men en del av de mer avanserte funksjonene er tatt bort - og finnes kun i de betalbare utgavene av programmene.

Les også: Slik skal Microsoft få deg til å betale

Egentlig kun for nye PC-er

I utgangspunktet var Starter-versjonen myntet på nye PC-er, og bare det, for å gi kjøperne en smak av hva office-suiten har å by på, og for å lokke dem til å oppgradere til fullversjonen. Programvaren ligger imidlertid åpent tilgjengelig på Microsofts servere, og kan lastes ned og installeres på hvilken som helst PC med Windows 7 eller Vista. Man trenger ikke å taste inn produktnøkkel for å bruke programvaren.

Den norske versjonen (bokmål) befinner seg bak denne lenken. Merk at installasjonsprogrammet laster ned nødvendige filer, og avhengig av internetthastigheten din kan dette ta ganske lang tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(fortsetter etter bildet)

Det er kun Excel, Word og tilleggsprogrammene Clip Organizer og Picture Manager som ligger i Starte-pakken. Legg for øvrig merke til at det følger med et verktøy som lar deg lage en portabel USB-installasjon av programmene.
Det er kun Excel, Word og tilleggsprogrammene Clip Organizer og Picture Manager som ligger i Starte-pakken. Legg for øvrig merke til at det følger med et verktøy som lar deg lage en portabel USB-installasjon av programmene. Vis mer


Alternative fullversjoner

Hvis du har stramt budsjett men ønsker full office-funksjonalitet, finnes det noen fine alternativer til Microsoft Office. LibreOffice er ett av dem, men KingSoft Office 2012 er vår klare favoritt.