Gratis kurs i bildebehandling?

Hei!

Jeg har Photoshop 7, men kan bare gjøre enkel bildebehandling, som beskjæring, endre lys og farger etc. Finnes det lettfattelige brukerveiledninger eller kurs som kan ta meg ett steg videre (aller helst gratis)?

Hilsen Jørn

Fotodoktoren svarer:

Hei!

Photoshop er på mange måter å regne som "standard" i de fleste profesjonelle miljøer innen bildebehandling og retusjering. Funksjonaliteten er meget omfattende, og de fleste benytter bare en liten del av alle mulighetene som ligger der. Photoshop 7 er noen år gammel, men essensen er fortsatt den samme i de nyere versjonene, og brukergrensesnittet omtrent uforandret. Dersom du kjøpte programvaren i såkalt "bokset" utgave, fikk du med en meget omfattende brukerveiledning på flere hundre sider. Denne er et meget godt utgangspunkt, men å lage bøker og kursopplegg for Photoshop er blitt en hel industri.

Men svaret på spørsmålet ditt er naturligvis ja. Det finnes uhorvelig mye informasjon, tips, guider og elektroniske bøker fritt tilgjengelig på nettet. For grunnleggende forståelse av Photoshop, begreper og funksjoner, har Universitetet i Oslo lage et kurshefte. Dette foreligger i Word-format, og kan lastes ned fra denne siden. Den ble laget til versjon 6.0, men det meste vil være aktuelt også for deg.

Photoshop Crash Course kan også være en god start, dette webbaserte "kurset" tar deg gjennom mulighetene i Photoshop 7.0 trinn for trinn.

En annen side med ryddig struktur og lettfattelige "trinn-for-trinn" veivisere, Finner du på CBT Café.

For øvrig kan et enkelt søk etter Photoshop tutorial være en god fortsettelse på jakten på ytterligere tips.

Lykke til!

hilsen Fotodoktoren

Lurer du på noe?