Gratis HD-filmer fra Vuze

Torrentprogrammet Azureus vil endre profil, og satser på et lovlig P2P-nettverk for HD-materiale.

Forsiden til Vuze er i hvert fall veldig behagelig å se på.
Forsiden til Vuze er i hvert fall veldig behagelig å se på. Vis mer

De fleste som har prøvd seg på P2P-nedlasting har sannsynligvis vært borti programmet Azureus. Dette er et torrentprogram som har vært hjelpemiddelet til tusenvis av mennesker for å laste ned filer fra nettet. Brukervennlighet har vært et stikkord, og populariteten har økt hver dag de siste tre årene. Dessverre har det meste av Azureus sin trafikk vært i form av piratkopiert materiale. Nå vil Azureus imidlertid endre ryktet de har fått, og lanserer tjenesten Vuze.

Enkelt og raskt

I motsetning til YouTube og Joost satser Vuze på å gi brukerne utrolig bildekvalitet, fremfor muligheten å kunne vise videoene online. Her snakker vi videoklipp i full HD-oppløsning, og det blir ikke noen små filer av det. En liten filmsnutt fra den kommende Hollywoodfilmen Transformers i full HD-oppløsning legger beslag på nesten 180MB, så skal du laste ned mye, må du kanskje forberede deg på å oppgradere harddisken. Alle videoklippene er imidlertid ikke i HD-oppløsning, selv om Vuze oppfordrer alle som laster opp å kun spre videoer med god kvalitet.

Forsiden til Vuze er i hvert fall veldig behagelig å se på.
Forsiden til Vuze er i hvert fall veldig behagelig å se på. Vis mer

Versjonen av Vuze som er tilgjengelig nå er foreløpig bare en beta, men det funker utmerket allikevel. Designet er som en blanding mellom Windows Mediaplayers mørke farger og Joosts grensesnitt, og er svært brukervennlig.


Til venstre finner du en meny som rydder opp i treffene du finner i dine søk. Du kan velge hvordan søkene skal rangeres, hvilken lengde det skal være på klippene, eller bare surfe igjennom de mest populære nedlastingene. I motsetning til tidligere torrentnedlasting, er alt integrert i Vuze, bortsett fra støtte for avspilling. Standardprogrammet for videofiler blir derfor brukt for å spille av filene (i vårt tilfelle VLC media player).

Slik gjør du

Det er ikke mye som skal til for at også du kan få lastet ned HD-materiale rett til datamaskinen din.

Det første du trenger å gjøre er å laste ned Vuze her.

Under home-fanen får du oversikt over hva du laster ned, og over de siste filmene som er lastet ned. Ved å trykke på "My Library" får du tilgang til alle filene du har lastet ned.
Under home-fanen får du oversikt over hva du laster ned, og over de siste filmene som er lastet ned. Ved å trykke på "My Library" får du tilgang til alle filene du har lastet ned. Vis merNår du har installert Vuze i ønsket mappe, er det bare å sette i gang. Oppe i venstre hjørne har du muligheten til å skrive inn søkeord, hvis du vet hva du er ute etter.

Hvis du bare har lyst å bla gjennom underkategorier for å finne fram til en spennende videoer, er det også fullt mulig. Hovedkategoriene består av film, musikk og spill, og alt sammen er lovlig materiale. Spillene er demoer, og filmene og musikken er lagt inn av enten sponsorer eller brukere.

Hvis du velger ”Video”, vil du automatisk få opp de mest nedlastede filmene. Som tidligere nevnt kan du begrense søkene dine på venstresiden.

Når du finner en video du liker, trenger du bare å holde musepekeren over den, og du vil få to valg. Enten kan du trykke på ”View details” for å få fram ekstra informasjon og kommentarer fra andre brukere, eller så kan du trykke på ”download”. Trykker du download vil den lastes ned automatisk. Videoen kan du senere finne under fanen ”home”, hvor nedlastingsstatus vises. Her er det bare å dobbeltklikke på videoen, og den vil bli spilt av direkte.

Det ser ikke like pent ut når man endrer på innstillingene.
Det ser ikke like pent ut når man endrer på innstillingene. Vis mer


For å fikse på eventuelle innstillinger må du først trykke på fanen lengst til høyre, markert
som ”advanced”. Dette vil åpne vinduet du sannsynligvis er vant med hvis du har brukt Azureus tidligere. Hvis du for eksempel vil velge hvor videoene skal lagres, går du inn på Verktøy -> konfigurasjon, finner fram til underkategorien ”filer” og velger et sted på datamaskinen din. I tillegg kan du sette tak på hvor mye som skal lastes opp under fanen ”overføring”.

Så fort en video er lastet ned vil du bli fortalt om det ved hjelp av en liten pop-up, som forsvinner av seg selv hvis du ikke trykker på den. Alt i alt er det veldig enkelt og greit. Det eneste problemet med Vuze er at utvalget. Det kan fortsatt ikke måle seg med utvalget til verken YouTube eller Joost, men kvaliteten på det du finner her er til gjengjeld bedre.