<strong>BACKUP:</strong> Med Backupify tar du sikkerhetskopi av nettinnholdet ditt. Foto: Pål Joakim Olsen
BACKUP: Med Backupify tar du sikkerhetskopi av nettinnholdet ditt. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Gratis backup av dine nettkonti

Det hadde vel vært surt om Gmail-kontoen din plutselig var sperret?

Rekk opp hånda de som har Gmail-konto? Facebook-profil? Bilder hos Flickr? Bokmerker hos Delicious? Wordpress-blog? Twitter-konto?

Som leser av DinSide data forundrer det oss ikke hvis du rakk opp hånda opptil flere ganger (i hvert fall mentalt) mens du leste forrige avsnitt.

Lagring av digital informasjon har de senere årene vært gjennom en markant endring. Der man tidligere hadde e-post, adressebok, dokumenter og bokmerker lagret på PC-en hjemme, er det stadig flere som har begynt å bruke nettjenester for å lagre store deler av sitt digitale liv.

Les også: Test av lagringsløsninger på nett

Det innebærer også en viss risiko, for dersom en av disse kontiene plutselig skulle være sperret eller tatt over av noen med skumle hensikter, kan veien være lang for å få fatt på sine dyrebare data igjen.

Gratis backup av dine nettkonti


Gratis backup av nettkonti

Backupify er en nettjeneste som tar sikte på å hjelpe deg å ta vare på data du har lagret rundt på ulike nettjenester. Foreløpig støtter tjenesten backup av:

 • Gmail
 • Twitter
 • Google Docs
 • Flickr
 • Facebook
 • Basecamp
 • Wordpress
 • Delicious
 • Photobucket
 • Blogger
 • FriendFeed

I nær fremtid kommer også YouTube, Tumblr, Xmarks og RSS.

Backupify koster egentlig fra $4-$15 pr måned avhengig av hvor mye lagringsplass du trenger, men frem til 31. januar får du ubegrenset lagringsplass for alltid dersom du registrerer deg som bruker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis backup av dine nettkonti


Når du har registrert deg må du bekrefte e-postadressen din (ved å klikke på en lenke du får tilsendt), og deretter kan du begynne å legge til konti du vil at tjenesten skal ta backup av. Backup skjer hver dag, og hvis du ønsker det, kan du få rapport tilsendt på e-post hver gang noe har blitt sikkerhetskopiert.

Les også: Den store backup-guiden

Backupify bruker nettjenestenes autentiseringsmekanismer dersom de er tilgjengelige (slik at du slipper å legge igjen brukernavn og passord hos Backupify), mens enkelte av tjenestene (f.eks. Delicious) krever at du legger igjen brukernavn og passord, som Backupify på sin side hevder at blir lagret veldig trygt, og de lover på tro og ære at de aldri vil finne på noe tøys. Det er selvsagt en risiko du må vurdere når du tar i bruk slike tredjepartstjenester.

Gratis backup av dine nettkonti


Og når du trenger dataene ...

...går du enkelt og greit til arkivsiden, avbildet til høyre. Der velger du nettjeneste, fil og laster enkelt og greit ned dataene dine, enten det er bilder, e-postarkiver etc.

Høres dette fristende ut, er altså Backupify gratis frem til 31. januar 2010.

Les mer og last ned: Backupify