<strong>MÅLER OG GIR RÅD:</strong> Den danske appen 100% WiFi måler hastigheten på så mange steder du ønsker, og tar sikte på å hjelpe deg med å få fart på sakene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MÅLER OG GIR RÅD: Den danske appen 100% WiFi måler hastigheten på så mange steder du ønsker, og tar sikte på å hjelpe deg med å få fart på sakene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

100% WiFi

Gratis app mot dårlig nett

Denne appen lover å hjelpe deg med å få bedre trådløst nett i huset. Vi har testet den - og her får du våre råd.

Publisert

Det har blitt færre spørsmål fra lesere som trenger hjelp til å få bedre dekning og fart på trådløsnettet sitt, og vi tar det som et hint om at våre mange artikler om temaet har hatt noe for seg. Tester av kraftige rutere, mesh-nettverk og generelle råd om plassering, har forhåpentligvis løst problemet for mange.

Likevel: Det er sikkert en grunn til at du har klikket deg inn på denne artikkelen. For selv om ting har blitt bedre, er teknologien langt fra perfekt, spesielt ikke i boliger som består av mye betong, flere etasjer og vannbåren varme - bare for å ta noen typiske bremseklosser på trådløse signaler.

App gir råd

Den danske bredbåndsleverandøren Fullrate har utviklet en gratis app som tar deg gjennom hele «forbedringsprosessen» hvis du opplever dårlig trådløsdekning i boligen din. Og nettopp denne systematiseringen gjør at den nok kan være til hjelp for deg som fortsatt opplever problemer.

Appen starter med å be deg stille deg én meter fra ruteren, for deretter å kjøre en hastighetsmåling i mobilappen (finnes både for iOS og Android). Denne målingen vil danne grunnlaget for videre målinger, siden trådløsdekningen og dermed også hastigheten, med stor sannsynlighet vil være optimal fra denne avstanden.

Deretter kan du kjøre flere målinger på forskjellige steder i boligen, for å se hvor mye hastighetstap du har på de forskjellige stedene.

<strong>MÅLINGER:</strong> Vi foretok målinger på fire forskjellige steder, og som du ser var hastigheten svært mye lavere i garasjen enn én meter fra ruteren. (Skjermdump)
MÅLINGER: Vi foretok målinger på fire forskjellige steder, og som du ser var hastigheten svært mye lavere i garasjen enn én meter fra ruteren. (Skjermdump) Vis mer

Når du er ferdig, kan du klikke på Tips til forbedringer nederst i appen. Deretter blir du stilt en del spørsmål om hvor du har plassert ruteren, hvor gammel den er og så videre, og til slutt vil du få noen råd om hva du bør gjøre.

<strong>FEM RÅD:</strong> I vårt tilfelle avslørte appen noen ordentlige blemmer. (Skjermdump)
FEM RÅD: I vårt tilfelle avslørte appen noen ordentlige blemmer. (Skjermdump) Vis mer

I vårt tilfelle fikk vi fem råd, blant annet at vi burde plassere ruteren et annet sted enn i et skap (vi tulla der), starte om ruteren, oppgradere den og eventeult heller bruke kabel eller utvide nettet med et trådløst aksesspunkt i tillegg til ruteren.

Konklusjon

Rådene i vårt tilfelle var veldig generelle, men kan sikkert være til hjelp for deg som er usikker på hva som er årsakene til at du sliter med nettet ditt. Og hastighetsmålinger som settes i system, er uansett nyttige for deg som vil kartlegge hvordan de trådløse signalene påvirkes av plassering, avstander og materialer i boligen. Sånn sett er det en helt grei app å sjekke ut.

Selv om appen er gratis, har naturligvis utvikleren en agenda: Siste råd til oss var å bytte internettleverandør til Fullrate - som uansett ikke opererer i det norske markedet. For ordens skyld: Appen fungerer uansett leverandør. Språkdrakten er dansk, som bør gå greit å lese for norske brukere. Du finner den i App Store og Google Play ved å søke opp «100% WiFi».

Vil du ikke installere nok en app på mobilen din, finner du mange av de samme rådene i artikkelen under. Får du ikke hjelp der, bør du vurdere å oppgradere til et mesh-nettverk:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer