- Gratis antivirus er best

Rapport viser at gratisprogram stopper 99,7% av alle truslene.

Det er gode grunner til å installere et antivirusprogram på PC-en din, som oppdaterer seg selv og som også stopper andre trusler enn virus og ormer. De fleste som kjøper ny PC i dag får ett eller annet prøveabonnement med på kjøpet, som slutter å oppdatere seg etter at prøveperioden er over. Da må du ut med penger for å få videre sikring.

Men det er ikke sikkert at det behøver å være noen dårlig ide å kaste ut det medfølgende prøveprogrammet med et helt gratis alternativ. Det finnes mange å velge mellom, og noen av dem er faktisk like flink eller flinkere til å avsløre og stoppe ondsinnet kode enn programmene som koster penger.

Les også: Her er Microsofts gratis antivirus

Antivir er best

Det er i hvert fall hva testerne hos den uavhengige organisasjonen AV-comparatives.org har kommet frem til gjennom flere år med analyse og testing av antivirusprogrammer. Aller best ut kommer gratisprogrammet Antivir fra Avira, som skal være i stand til å avsløre hele 99,7% av alle truslene, i følge organisasjonen.

Det er godt foran betalløsninger fra Kaspersky (97,1%) og ESET NOD32 (97,6%). Ikke nok med det, Antivir viste seg også å være blant de aller raskeste programmene, og blant de beste til å oppdage mistenkelig kode som ikke var direkte definert i viruslisten.

Gratisversjonen av Antivir stopper også spyware, men mangler imidlertid støtte for virussøk i epost. Det behøver ikke å bety så mye, for den vil uansett stoppe forsøk på åpne infiserte vedlegg.

Gratisversjonen har også et litt irriterende vedheng, nemlig en reklame som popper opp hver gang virusdefinisjonene er oppdatert, men dette kan i følge vår kilde Freeware-genius enkelt fjernes.

Antivir kan du laste ned herfra

Kilder:
freewaregenius.com
AV-comparatives.org