Gratis alternativer til Photoshop?

Ikke alle har en tusenlapp til overs til å kjøpe seg Photoshop Elements - selvsagt finnes det gratis alternativer!

Hei..

Som student sliter jeg litt med å tillate meg å bruke 899,- til Photoshop Elements selv om jeg ser det er det dere som regel bruker i disse artiklene. Finnes det alternativer som er gratis, og hvilket er i så fall best?

hilsen
Inge

Gratis alternativer til Photoshop?


Fotodoktoren svarer

Hei Inge!

Klart det finnes alternativer! Photoshop Elements er riktignok mer enn bare selve redigeringsprogrammet - du får med et ganske fint bildeorganiseringsverktøy på kjøpet også, i tillegg til muligheter for å lage gratulasjonskort, "scrapbook"-sider etc. De 30 første dagene er i tillegg gratis, og du kan laste ned en prøveversjon herfra hvis du vil teste ut programmet.

Men, det var gratisalternativer du spurte om, og det finnes opptil flere. Ett av våre favorittprogrammer på gratisfronten er Photofiltre, som vi tidligere har skrevet om i denne artikkelen. Det har langt på vei mye av den samme funksjonaliteten, men mangler dessverre støtte for layers. Til enkel bruk, derimot, har programmet all funksjonalitet som trengs.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


En annen favoritt er Paint.net (offisiell hjemmeside). Her får du også Layer-støtte, selv om åpning av flere bilder er litt klønete utført med én instans av programmet for hvert bilde som er åpnet (bildet over er av Paint.net). Et annet program som har en stor tilhengerskare er The Gimp, som også er helt gratis. Det kan imidlertid ha en noe høyere brukerterskel enn de andre nevnte programmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenger du et program til å organisere bilder, er Picasa et veldig godt alternativ, som har blitt veldig populært etter at Google kjøpte det opp for et års tid siden. Du kan lese vår Picasa-artikkel her, og programmet lastes ned herfra.