Grafikkort-testen

Lurer du på om du egentlig har bra nok grafikkort, og hva du ville tjene på å bytte til en nyere og dyrere modell? Vi har oppdatert denne testen med et par nye kort og spill. Resultatene taler for seg selv.Et spørsmål som svært ofte dukker opp ligner på dette: "er grafikkortet i PCen min bra nok til å spille [putt inn ditt favorittspill her]"? Vi har i denne testen tenkt å hjelpe deg med å finne det ut, eller hva du bør satse på hvis du lurer på om det er på tide å få deg et nytt.

Grafikkortene vi har testet går fra budsjett-klassen og helt til toppen:
nVidia GeForce 7300GS
ATI Radeon X1300PRO
nVidia GeForce 6600
nVidia GeForce 6800GS
nVidia GeForce 7800GTX
ATI Radeon X1900XTX

ATI Radeon X1900: 512 MB RAM
ATI Radeon X1900: 512 MB RAM Vis mer


Som nevnt tidligere i vår grafikkort-guide, så er det altså ATI Radeon X1900XTX det kortet som gir deg best ytelse akkurat nå. Men det store spørsmålet er altså om prislappen på seks høvdinger er litt i overkant av det som er nødvendig for ditt spillebehov. Vi har derfor tatt noen av de mest kjente og kjære spillene og prøvd å finne ut hvor bra kort du egentlig trenger.

Den observante leser vil også legge merke til at det er et overveldende flertall av nVidia-kort i denne testen. Det betyr egentlig ikke så mye, det viktigste for oss er å teste kort i forskjellig pris- og ytelsesklasse, ikke sette ATI mot nVidia. ATI har en tilsvarende modell av de fleste nVidia-kort, disse nevnes også på neste side.

På den annen side har vi også fått tilbakemeldinger om at flere kort fra ATI ønskes testet. Vi jobber derfor nå med å få tak i et par ATI-kort til denne testen.

Så la oss se litt på de forskjellige kortene