Grafikkort og skjermerJa, var det egentlig noen forskjell på disse grafikkortene? Alle løsningene har altså et GeForce 6800GS-kort. Datakjeden har fra Point Of View, Mamoz har fra Gigabyte, og Netshop fra Club3D. Etter å ha gått kortet fra Gigabyte litt nærmere i loddingen fikk vi en liten overraskelse: kortet var nemlig klokket til 450 Mhz på GPU-kjernen og 1200 Mhz på minnet. Standard for 6800GS-kort er 425/1000. Det var altså dette som gjorde hele forskjellen.

Vi tok selvfølgelig kontakt med Mamoz for å høre om dette var en tilfeldighet eller ikke. Svaret fikk vi videresendt fra Gigabyte: "The batch u got is first production batch running at 450/1200. The new revision with updated Bios runs at 495/1300." Kort sagt gode nyheter for Mamoz (og de som kjøper PC av dem), ettersom de nye 6800GS-kortene altså vil være klokket som vårt eller enda høyere.

Skjermene

Som nevnt er det altså tre 19-tommers skjermer vi har sett på. Men Mamoz skilte seg ut ved å tilby en Videoseven-skjerm i bredformat med en oppløsning på 1440x900 piksler.

Mamoz-maskinen, med bredskjerm
Mamoz-maskinen, med bredskjerm Vis mer


Rent bortsett fra dette var skjermene denne gang jevne, meget jevne. Vi slapp å justere manuelt for å få et bra resultat, og generelt har alle skjermene lav nok responstid for spilling og film. Men som også nevnt sist gang, kan du ikke forvente deg mirakel-skjermer til denne prisen. Felles var også at de slet med rødfagen, og spesielt Videoseven-skjermene fra Datakjeden og Mamoz drar litt for mye mot oransje i stedet for rødt. Men i det store og hele, og ikke minst prisen tatt i betraktning, får alle skjermene mer enn godkjent fra oss.

Neste side: noe mer å merke seg?