Grafikkjempe gjenoppstår?

Ifølge The Inquirer jobber tidligere 3dfx-medarbeidere med et nytt grafikkort som skal ta opp konkurransen med NVIDIA.

NVIDIA kjøpte tidligere i år opp 3dfx, den tidligere stormakten innen grafikkteknologi, og dermed var det slutt på Voodoo-eventyret

Revolusjon

I kjølvannet av oppkjøpet forsvant en rekke medarbeidere ut av 3dfx-teamet, og det er disse som nå, ifølge The Inquirer, jobber med et kort som visstnok vil revolusjonere grafikkbransjen. Det gis ikke noen dypere forklaring på hva ordet "revolusjon" innebærer i denne sammenheng.

Det nye produktet vil etter sigende få navnet 3DPower, og selve kortet vil ha en sort utforming med gullfargede komponenter. Kortet vil benytte DDR-minne.

Lanseres nå?

Ryktene vil ha det til at brikkesettet som benyttes er en videreutvikling av 3dfx Rampage-brikken, og at offisiell lansering er like rundt hjørnet.

En av de tidligere toppsjefene i 3dfx, Scott Sellers, avviser ikke ryktene, men nekter for at han selv er engasjert i prosjektet.

OPPDATERT: Ryktene er nå avkreftet fra selskapet 3DPower. En talsmann for selskapet som består av rundt 40% tidligere 3Dfx-ansatte, sier i en pressemelding at 3DPower vil lansere et produkt senere i sommer, men at dette ikke er grafikkort-relatert.

(Kilde: The Inquirer)