GPS på PSP?

RYKTER: Ikke en dag uten rykter om ny funksjonalitet på spillmaskiner. Nå snakkes det om nye muligheter på PSP - les detaljene her!

Er ny og bredere funksjonalitet løsningen på å dominere håndholdt-markedet? Det er i alle fall ingen tvil om at Sony har hele tiden hatt overtaket når det gjelder funksjoner som film- og musikkavspilling. De jevnlige programvareoppdateringene har jo også lagt til nye muligheter etter hvert, som for eksempel en fullstendig nettleser.

Det er derfor ingen grunn til å betvile påstandene om at flere funksjoner kommer med nye firmwareversjoner. Spørsmålet er bare hva som kommer, og når.

I følge det ofisielle amerikanske PlayStation-magasinet, er det to viktige nyheter på vei til PSPen, og begge skal lanseres i løpet av året.

GPS på PSP?


E-post-støtte er en av dem, og tjenesten skal hete Sony Mail. I følge ryktene jobber Sony med en måte å kommunisere med e-posten på som er langt enklere enn å sette opp POP3/IMAP-konti.

Spørsmålet er om vi kan vente oss et skikkelig eksternt tastatur i samme slengen?

Den andre funksjonen det snakkes om er GPS-støtte. Her skal PSPen få en GPS-mottaker som kobles til konsollen via USB-porten. Programvaren og kartdata ville blitt levert på en UMD-disk, med eventuelle kartoppdateringer også tilgjengelige på nye disker.

Vi synes faktisk GPS-ideen er god, selv om vi lurer litt på hvordan den vil påvirke den allerede noe tynne batterikapasiteten til PSPen.

Tidligere har flere av ryktene om PSP vist seg til å stemme, for eksempel nettleseren, mens andre omtalte funksjoner har det vært stille om (vi skrev tidligere om en planlagt musikkbutikk for PSP, for eksempel, som vi ikke hart sett noe til foreløpig). Derfor er det bare å vente på en eventuell offisiell uttalelse fra Sony. På E3, kanskje?