GPRS-telefonenes vår

Slik WAP var den store nyheten på fjorårets CeBIT, er det de nye GPRS-telefonene som i år får mest oppmerksomhet. Nærmere 20 stykker er lansert i løpet av messens første dager.

Ericssons nyeste GPRS telefon, T68, tok pusten fra de fleste
Ericssons nyeste GPRS telefon, T68, tok pusten fra de fleste Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

HANNOVER (DinSide): Motorolas visepresident uttalte tidligere i uken at GPRS nå innføres som standard på alle deres nye mobiltelefoner. For å markere dette, lanserer selskapet ikke mindre enn fem nye modeller under årets CeBIT-messe.

Blant godsakene er det den nye Accompli 008 som vies mest oppmerksomhet. Med et helt nytt design fremstår den som en kombinasjon av PDA og mobiltelefon.

Ericsson målbandt

Ericsson presenterte kun to nye GPRS-modeller, men blant disse var også messens mest omdiskuterte og beundrede mobiltelefon, T68. Antennen er fjernet og designen kan faktisk sies å gå design-maestroen Nokia en høy gang.

Nokia åpnet munnkurven

Spennigen har vært stor rundt markedslederen Nokias GPRS-satsning. Det totale fraværet av informasjon så langt, førte til et enormt oppmøte av journalister fra fjern og nær da de finnene endelig åpnet munnen. To modeller ble presentert, en for de design-interesserte og en for de mer avanserte brukerne. Du finner alt om de nye modellene under linken til høyre.

Siemens ensomme rytter

Siemens hadde kun én overraskelse på lur, en ny GPRS telefon med navn S45. At tyskerne bare stilte med én ny telefon ble unnskyldt med at dette er markedets eneste GPRS telefon som er laget fra grunnen. Telefonen har fleksibelt minne og en godt utbygget kalender-funksjon, noe som burde gjøre den interessant for de fleste business-mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen