GPRS nyheter fra Nokia

Nokia lanserte kun to nye GPRS modeller – Nokia 6310 for de som er mest opptatt av det indre og 8310 for de som synes utseendet er viktigst.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mobil-journalister fra hele verden stod trippende i kø da markedslederen Nokia endelig skulle åpne GPRS-munnkurven. Og de fikk det de hadde kommet for: Samtidig som Nokia uttalte at deres første UMTS terminaler vil bli vist på CeBIT 2002, ble de første GPRS-telefonene presentert.

Nokia 8310 – Motetelefonen

Nokia 8310
Nokia 8310 Vis mer


8310 blir den første GPRS telefonen som slippes fra Finland, og kommer i løpet av tredje kvartal. I følge Nokia selv er dette telefonen som ”combines beauty with brains” med et vel av utbyttbare deksler med 3D dekor (9 varianter). I størrelse og form ligner telefonen på 3310 som nå også slippes i ny WAP-versjon under navnet Nokia 3310.

Nokia 8310 har integrert FM-radio som du kan høre på gjennom ett nytt handsfree-sett med to ørepropper. Du har også muligheten til å ta opp inntil tre minutter tale av gangen.

Nokia 8310 fungerer i GSM 900 og 1800 nettet og har støtte for HSCSD. Batterikapasiteten tilsvarer fire timer med tale, 20 timer med radioen skrudd på og hele 400 timer uten bruk av verken radio eller tale.

Nokia 6310 – Jeg forventer effektivitet

Nokia 6310
Nokia 6310 Vis mer


Umiskjennelig lik Nokias 6210 presenteres den nye GPRS telefonen som det ultimate verktøyet for de med effektivitet og produktivitet på timeplanen.

Telefonen støtter HSCSD og WTAI (Wireless Telephony Application Interface) som er en ny teknologi som gjør at du ikke lenger trenger å bryte WAP-forbindelsen hver gang du vil ta en telefon. Telefonen har også integrert Bluetooth som muliggjør trådløs dataoverføring inntil ti meter fra andre Bluetooth-apparater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre morsomme finesser er muligheten til å ta opp deler av telefonsamtalen, et utvalg stemmestyrte funksjoner og stoppeklokke.

GPRS nyheter fra Nokia

Nokia 6310 kommer i tre ulike fargekombinasjoner, batteriet tåler tre timers taletid og har en standby-tid på opptil 20 dager.