Goya - enkel mediehåndtering

Dette er ikke ett program, men en hel serie samlet under en felles paraply. Der kan du gjøre det meste med mediefilene dine, vi har lekt oss med programmet.

Hva som er et godt verktøy vil variere både med brukeren og bruken. For de som jobber hele dagen med spesielle oppgaver trengs robuste, profesjonelle verktøy. Om de er lette å lære er mindre viktig, de skal være effektive og tilby god arbeidsflyt når man behersker programmet.

For de som ikke har oppgavene som jobb, men gjerne vil få til forskjellige ting i blant gjelder helt andre regler. Programmene må være lette å lære siden det kan gå tid mellom hver gang de er i bruk, og brukeren har i mellomtiden ofte glemt hvordan ting skulle gjøres.

En programpakke som Goya tilbyr en rekke verktøy som først og fremst passer for de som hører til den siste gruppen. Dette er brukere som står for et mer allsidig bruk, ikke spesialister som kan sitt fag til bunns.

Det dreier seg om programmer som lar deg håndtere bilder, musikk, video og andre typer data, for tilpasning til forskjellig bruk og for å sikre dataene for framtiden.

Omfattende muligheter

Etter en ordinær installasjon er du klar til å starte programmet, og det første som dukker opp er siden med Favoritter. Her presenteres de mest brukte valgene, samtidig som de forskjellige medietypene har egne ikoner liggende på topplinjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Goya - enkel mediehåndtering


Hvilke oppgaver som er listet som favoritter vil forandre seg med hvor ofte de brukes. Ønsker du å sette opp disse hurtigvalgene på egen hånd kan du selvsagt gjøre dette i stedet.

Noen av oppgavene er svært enkle. Backup tilbyr de mest grunnleggende funksjoner som full backup eller basert på endringer/nye data, og skriving til harddisk/nettverk eller brennemedia som CD/DVD. Det er ikke støtte for automatisk backup til forskjellige tider.

Lydredigeringen kjernner vi fra andre Magix-programmer, og dette er nok det kraftigste og mest omfattende verktøyet i samlingen. Her finner du det meste av prosesserings og redigeringsmulilgheter, og er dette ikke nok er det også støtte for plug-ins i Dirext-X format fra andre produsenter.

Goya - enkel mediehåndtering


Med Music Manager 2006 kan du organisere, konvertere mellom formater og overføre til portable spillere. Brenning av CD og spillelister er også blant mulighetene.

Bildebehandlingen lar deg vise bilder, gjøre enkel redigering og brenne plater for visning på PC eller TV. Dette kan gjøres superenkelt ved å velge en bildemappe og en mal for framvisning - så gjøres resten av programmet og du kan ta ut en ferdig CD eller DVD etter en liten stund.

Goya - enkel mediehåndtering


Videomulighetene dekker kopiering av DVD-plater (som ikke er kopibeskyttet), brenning av videoCD/DVD fra enkeltfiler eller mapper, opptak - også tidsstyrt - av TV- programmer hvis du har TV-kort i PCen.

Krymping av DVD fra 2-lags til enkeltlags plate er også støttet. Du kan velge å beholde alt eller bare sitte igjen med selve filmen, og i tillegg velge et enklere lydformat.

Automatisk redigering aktivert med 1. klikk redigerer forskjellige klipp med overganger og bakgrunnsmusikk - resultatet kan bli fra genialt (sjelden) til artig/interessant (ofte) til skandale (sjelden). Manuell redigering er også mulig,

Goya - enkel mediehåndtering


I tillegg er Goya et kapabelt generelig brenneprogram, som lar deg brenne alle typer data til forskjellige CD/DVD-formater.

Konklusjon

Goya er en kapabel samling av elementer fra Magix' omfattende utvalg av programmer for medie-håndtering. Målet er å øke bruksområdet for dine medie-data, i form av tilrettelegging for PC og brenning til alminnelige transportable media som CD/DVD og/eller portable mediespillere.

Programmene er lette å bruke, har mange felles trekk som hjelper til å holde oversikten, og leverer resultater i god kvalitet.

Noen av programmene som jobber med video bruker en del tid, men dette er ikke til å unngå når forskjellige medieformater av en viss lengde skal konverteres og bearbeides. Her er det bare å pøse på med maskinkraft.

Dessuten er programmet svært billig, det koster 499 kroner og kan bestilles direkte fra www.magix.net eller kjøpes i butikk. Kontakt distributøren Boston Distribution for info om nærmeste forhandler.

Tekniske detaljer finner du her