Gøy med Google

Hvis du kjeder deg kan Google brukes til så mangt. Her er ti spill som baserer seg på søkemotoren!(Publisert første gang sommeren 2006)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Google er mer enn et søkefelt har vi tidligere omtalt flere ganger. Blant annet har vi sett på forskjellige Google-tjenester i Søndagssurfen, og vi har tatt for oss hvordan du kan bli en ringrev til å søke.

Men det stopper ikke der - mange har faktisk laget morsomme spill basert på søkeresultater fra Google, og her er noen av dem:

Guess the Google

I dette spillet får du 10 spørsmål. Til hvert spørsmål får du 20 bilder fra et Google images-søk, og så skal du gjette hvilket søkeord som er tastet inn for å få dette søkeresultatet. Du får poeng for riktig svar og hvor raskt du svarer.

Link: Guess the Google

Gøy med Google


Gwigle

En annen variant av Guess the Google er Gwigle, der du ser et vanlig søkeresultat i Google og skal gjette hva det er søkt etter. Selvsagt er selve søkeordet visket ut.

Link: Gwigle

Google Maps Flight Simulator

Ja, hvorfor ikke - her styrer du et lite fly og kan fly hvor som helst i verden ved hjelp av Google Maps. Ikke så veldig avansert, men en liten flytur over Oslo får du vel neppe billigere?

Link: Google Maps Flight Simulator

Guess the place

Hvor god er du i Geografi? Det får du svar på her, om du enten må gjette på et land, en stat eller en by. Google maps ligger i bunnen og viser ulike kartutsnitt.

Link: Guess the place

Gøy med Google


elgooG

?tedets i enned ekurb ekki rofrovh ,sgnelkab evirks go esel å rekil ud sivH

elgooG :kniL

Googlewhack

Tilbake til forlengs - såkalt Google whacking har faktisk blitt et lite fenomen. Cluet er at du skal prøve å finne to ord (uten "" rundt) som sammen gir deg ETT treff på Google.

Link: Googlewhack

Googlefight

Speil, speil på veggen der - hvem er mest kjent i landet her? Utfordre dine venner og se hvem som gir flest treff på Google med dette spillet. Måtte den mest kjente vinne!

Link: Googlefight

Googlism

Sannheten skal frem, og Googlism trekker ut det essensielle fra søkeresultatene for å danne et kjapt resymé. Bare se på eksempelet under.

Link: Googlism

Gøy med Google


Toogle

Et litt annerledes Google images-søk - Toggle gir deg det første resultatet i bildesøket konvertert til Ascii-format i stedet.

Link: Toogle

World War on Google Maps

I denne light-versjonen av Risk brukes Google Maps som spillebrett. 2-25 spillere kan så utøve krig for til slutt å oppnå verdensherredømme.

Link: World War on Google Maps

Les også:
Slik blir du Google-kongen
Søndagssurfen: Google