Googles nettleser i ny versjon

Versjon 2.0 er straks ferdig, og en RC-utgave kan lastes ned og prøves av alle.

Selv om markedsandelene fortsatt er små, er det helt klart at Google mener alvor når de jobber videre med nettleseren sin Chrome. Mange spår i tillegg at Google har til hensikt å utvikle Chrome til å bli mye mer enn en nettleser, og at de på sikt vil at den skal være sentral i forsøket på å viske ut skillene mellom nett, lokale programmer og operativsystem.

Les også: Din egen fildeling-server

Parallelt løp

Utviklingen av versjon 2.0 ble påbegynt ikke lenge etter at versjon 1.0 så dagens lys i høst, og samtidig har versjon 1.0 også blitt videreutviklet. Dette kan kanskje være forvirrende for mange, men nå er det i hvert fall versjon 2.0 RC (release candidate) som du laster ned om du besøker chrome.google.com.

Brukere av versjon 1.0 vil finne seg raskt til rette, for de store kosmetiske endringene er det ikke snakk om. På innsiden derimot, finner vi mange forbedringer, blant annet i håndtering av javascript, noe som skal ha gjort brukeropplevelsen så mye som 30% raskere i enkelte tilfeller, i følge Betanews.

Denne nettleseren sammen med Windows XP SP3 skal altså gi den aller beste surfehastigheten, i følge Betanews.
Denne nettleseren sammen med Windows XP SP3 skal altså gi den aller beste surfehastigheten, i følge Betanews. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Her er noen av de andre, vesentlige nyhetene og forbedringene:

* Autofullføring i skjemaer. Nå foreslår Chrome ord/setninger basert på tidligere inntasting. Dette manglet i Chrome 1.0, men finnes i både Opera, Firefox og Internet Explorer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

* Zooming. Tidligere kunne du bare forstørre og forminske tekst, nå følger bilder og objekter også med. Også en funskjon konkurrentene allerede har.

* Autoskroll. Klikk på skrollehjulet og siden ruller i ønsket retning.

* Profiler. Du kan ha forskjellige innstillinger, oppstartside(r), bokmerker og surfehistorikk, basert på om du er på jobb eller hjemme. Du kan bytte profil mens du surfer, du slipper altså å starte nettleseren på nytt.

* Støtte for GreaseMonkey-skript.

I tillegg til dette har Chrome 2.0 RC fått enkelte WebKit-oppdateringer og V8 JavaScript-motor, forbedret SafeBrowsing-implementasjon (bskyttelse mot malware/phishing).

Google Chrome lastes ned fra chrome.google.com