<strong><strong>NÅ I NORGE:</strong></strong> Vi blir bare mer og mer imponerte av Googles bildetjeneste, Google Foto. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NÅ I NORGE: Vi blir bare mer og mer imponerte av Googles bildetjeneste, Google Foto. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Googles ansiktssøk endelig i Norge

Sjelden har vi vært mer imponerte over en bildetjeneste.

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 11. januar 2016: Beklageligvis får vi opplyst fra Google Norge at denne funksjonen fremdeles ikke er tilgjengelig i Norge. Vi publiserte denne saken fordi et redaksjonsmedlem plutselig hadde fått funksjonen, men det har tydeligvis sammenheng med at vedkommende har vært i utlandet.

Vi har skrevet flere ganger om Google Bilder, som tilbyr deg gratis ubegrenset backup av bilder og video, begrenset til oppløsninger på henholdsvis 16 megapiksler og full HD.

LES OGSÅ:
Slik er Google bilder
Slik sikkerhetskopierer du alle mobilbildene til nettet

Tidligere har vi også vist deg et lite triks for hvordan du kan få det særdeles imponerende ansiktssøket også i Norge.

Til nå har nemlig den delen av tjenesten ikke vært tilgjengelig for oss nordmenn.

Endelig åpent

<strong><strong>GRUPPERER ANSIKTER:</strong></strong> Nå kan du trykke på en person i Google Foto og få opp alle bildene du har tatt av vedkommende. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GRUPPERER ANSIKTER: Nå kan du trykke på en person i Google Foto og få opp alle bildene du har tatt av vedkommende. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Nå har Google åpnet for at også nordmenn får tilgang til ansiktssøket. Du trykker bare på søkeknappen, og der ser du personene du har tatt flest bilder av. Ved å trykke på «Mer» kan du se flere personer.

Når du har trykket på en person, får du opp alle bildene Google mener vedkommende er med i, og det er her vi blir imponerte. Selv med barn klarer Google nemlig å se at en treåring på ett bilde og en tolvåring på et annet faktisk er én og samme person. Og dét om de ser rett i kameraet, holder noe halvveis foran ansiktet eller bare er avbildet i profil.

LES OGSÅ: Unngå dårlige bilder på Facebook

Gi dem navn

Nylig ble funksjonen også oppgradert ved at du har mulighet til å angi navn på personene. Å gjøre dette har sin fordel – da kan du nemlig angi navn i søkefeltet for å finne bilder på en enda mer effektiv måte.

Eksempler på søk vi har gjort er «Stella på sykkel», «Jørgen og Mathias i Kroatia» og «Cecilie og Lykke i vannet». Og bildene som kommer opp stemmer så og si alltid på en prikk med det vi har søkt etter.

Googles ansiktssøk endelig i Norge


Har du ikke prøvd Google bilder før, finner du tjenesten på photos.google.com.

Appene finner du her:
Google Foto for Android (Play Butikk, gratis)
Google Foto for iOS (App Store, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer